BIZAR

O fobie INSPAIMANTATOARE a fost descoperita! S-ar putea s-o ai si tu

O fobie extrem de bizară care se manifestă la aproape toți oamenii a fost descoperită de curând. Medicii sunt uluiți de acest lucru.

Oricine are o temere sau o fobie în viață. Lista poate începe de la un simplu gândac și poate merge până la cele mai terifiante specii de păianjeni sau șerpi. Dar alături de acestea, există o temere care este pe cât de bizară pe atât de neobișnuită.

CITESTE SI >>>

Desi pare SCARBOS, acest clip cu extragerea punctelor negre de pe fata a fost vizualizat de 4 milioane de ori – VIDEO

DESCOPERIRE SOCANTA! Viermii gigant, descoperiti de biologi, au dat peste cap toata comunitatea stiintifica

S-a intors din excursie cu un „suvenir” surpriza! Isi facuse cuib in scalpul ei

Tripofobia este cunoscută în termeni populari ca „teama de găuri”. Deși sună ciudat, se pare că ea există cu adevărat și îți poate afecta simțurile.

Iată ce se întâmplă când ai tripofobia

Neinclusă încă în Manualul de Diagnostic şi Statistică a Tulburărilor Mentale, tripofobia afectează, totuşi, un procent însemnat din populaţia Globului. Cei care suferă de această fobie reacţionează straniu în faţa unor obiecte care prezintă găuri.

„Din punct de vedere tehnic, tripofobia nu este recunoscută ca fiind fobie, ci mai degrabă o reacţie sau un răspuns la un stimul, tipic în cazul fricii, anxietăţii, repulsiei sau mecanismelor de auto-apărare”, explică, pentru Adevărul.ro, psihoterapeutul Erna Constantin.

Imaginea găurilor mici (ca cele din brânză sau ciocolata aerată, spre exemplu) stimulează o anumită zonă a creierului, iar persoana percepe obiectul ca fiind periculos. Reacţiile în faţa unor asemenea imagini sunt diverse, de la transpiraţie şi mâncărimi inexplicabile ale pielii până la atacuri de panică.

Tripofobia a fost prima dată explicată în anul 2005 și, potrivit ultimelor studii, afectează aproximativ 16% din populație.

Gasiti mai multe imagigini aici, daca aveti curaj sa le priviti :))

Comments

comments