Sanatate

O leguma mai buna decat 1000 de medicamente! Vindeca o multime de boli din organism

O leguma bine stiuta de noi romanii are beneficii extraordinare asupra organismului nostru, iar majoritatea oamenilor nu stiu acest lucru.

Se consuma in special conservata, dar este la fel de sanatoasa ca si in stare naturala.
sfecla rosie beneficiile consumului de sfecla

CITESTE SI >>>

Reteta secreta care te ajuta sa scapi de grasimea din organism si tine la distanta bolile de inima si cancerul

Siropul stravechi facut in casa care elimina mucusul din plamani si vindeca tusea

MIRACULOS! Ce se intampla daca mananci in fiecare zi USTUROI, pe stomacul gol?
Vorbim despre sfecla, o leguma cu adevarat miraculoasa care este cunoscuta pentru puterea ei de a vindeca un spectru foarte larg de boli, potrivit Secretele.com.

Sfecla si efectele sale miraculoase asupra organismului

Culoarea rosie a acestei legume se datoreaza antocianinelor care exista in compozitia ei, substante care sunt cunoscute pentru efectele lor anticancerigene.

De asemenea, sfecla este bogata si in betaina, o substanta antiinflamatoare naturala care are rolul de a intari sistemul cardiovascular.

Sfecla contine si vitaminele B1, B2, B12 si C si minerale esentiale precum magneziu, potasiu, fosfor, cupru, iod si fier, transformand-o intr-un remediu excelent impotriva anemiei.

Sfecla poate fi folosita si in curele de detoxifiere, fiind bogata in antioxidanti puternici, printre care celuloza si pectina, responsabile pentru imbunatatirea functiei digestive.

Consumul regulat de sfecla previne bolile hepatice, in special boala ficatului gras. Totodata, sfecla imbunatateste rezistenta la efort, imbunatatind astfel performantele sportive.

Dar acestea nu sunt singurele beneficii ale sfeclei. Aceasta legume miraculoasa stimuleaza circulatia sanguina, regleaza colesterolul si tensiunea arteriala si stimuleaza functia hepatica. Sfecla mai protejeaza vasele sanguine si incetineste procesul de imbatranire.

In ceea ce priveste consumul ei, sfecla poate fi fiarta, coapta sau in stare cruda. Cu toate acestea, cel mai sanatos mod de a manca sfacla este cruda> este la fel d eindicat sa bei sucuri naturale pe baza de sfecla.

Cand prepari sfecla, nu arunca frunzele! Adaugate in mancaruri, acestea sunt foarte sanatoase deoarece sunt foarte bogate in potasiu (644 mg. la ½ de cana).

Comments

comments