PARENTING

O mama care a alaptat doar la san:”Daca i-as fi dat un singur biberon de lapte praf, AR FI SUPRAVIETUIT”

Povestea tragica a unei mame care a decis sa-si alapteze bebelusul exclusiv la san a intors internetul pe dos. Cu toate ca alaptarea la san este o metoda incurajata de toti medicii, bebelusul lui Jillian Johnson a murit tocmai din cauza acestei practici.

Femeia a preferat sa mentina tacerea timp de cinci ani de teama ca va fi judecata de cei din jur. Intr-o zi insa, s-a hotarat sa-si spuna povestea!

Jillian este una dintre mamele care a fost constienta inca din momentul nasterii baietelului ei ca alaptarea exclusiv la san este una dintre cele mai sanatoase metode. Astfel, a facut orice pentru a avea suficient lapte pentru bebelusul ei.

Cu toate acestea, se pare ca soarta i s-a impotrivit. In ciuda faptului ca bebelusul era mereu hranit la timp, nu reusea sa ia in greutate. La cateva zile dupa ce l-a nascut si hranit cu lapte de la san, bebelusul s-a invinetit si nu mai putea respira. Acela a fost si momentul in care mama speriata a chemat ambulanta.

La spital, medicii au descoperit ca micutul era deshidratat si subnutrit. In ciuda interventiilor de resuscitare, creierul sau a fost privat o perioada prea lunga de timp de oxigen, acest lucru fiindu-i fatal, dupa cum se arata pe baby.unica.ro

Si totusi, de ce nu a supravietuit bebelusul, chiar daca a fost alaptat la san?

Se pare ca medicii descoperisera la mamica o dereglare hormonala, despre care au spus ca nu ii va afecta bebelusului si au continuat sa ii recomande mamicii alaptarea la san.

In ciuda faptului ca rudele i-au recomandat lui Gillian sa suplimenteze hrana cu un biberon de lapte praf, aceasta a crezut orbeste in spusele medicilor si a continuat metoda de alaptare exclusiv la san.

Dupa ce a aflat ca bebelusul a murit din cauza laptelui pe care i-l dadea, Gillian s-a invinovatit ca nu a ascultat si sfaturile oamenilor din jurul ei.

”Așa este, este cel mai bine pentru copil să fie alăptat exclusiv, dar cred că în primele zile nu ar fi fost nicio tragedie dacă suplimentam cu un biberon de lapte. Dacă nu-i era foame nu-l mai mânca, măcar știam că nu este înfometat. De-aș putea da timpul înapoi…. O singură sticlă dacă i-aș fi dat azi poate ar fi fost în viață.

Landon ar fi avut azi cinci ani. Alți copii la vârsta asta se pregtătesc de grădiniță, dar nu și copilul meu”, a spus Jillian.

”Copilul nu trebuie să plângă tot timpul, nu este normal așa, chiar dacă tot auzim asta. Este normal ca e să mai și dormă și neapărat să murdărească scutece. Nu mi-a trecut nicio clipă prin minte că nu-l puteam liniști din plâns pentru că era prea înfometat”, a adaugat mama.

 

Mai multe detalii despre acest caz gasiti aici

Comments

comments