INTERNATIONAL

O noua lista cu bacteriile rezistente la antibiotice, publicata de OMS! Anunt urgent pentru toti parintii din Romania

O noua lista cu bacteriile care sunt rezistente la antibiotice a fost publicata de curand de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In topul bacteriilor care pot prooduce infectii letale se afla cele Gram negative, precul E. Coli si Pseudomonas aeruginosa, potrivit BBC, citat de News.ro

Anuntul este cu atat mai ingrijorator cu cat astfel de infectii pot sa faca ravagii asupra copiilor, care nu au un sistem imunitar foarte bine dezvoltat!

CITESTE SI >>>

Si-a gasit sotia in patut cu fetita, cand a venit de la serviciu! Atunci a descoperit adevarul SOCANT! Ce se intamplase de fapt

Familiile, spionate prin intermediul propriilor copii! Daca aveti jucaria asta in casa, ARUNCATI-O IMEDIAT

Confesiunea unei mamici: „Ziua in care n-am dat SPAGA la medici!” Cum crezi ca decurs operatia?
Lista facuta publica de OMS este un semnal de alarma trasat asupra autoritatilor si expertilor care sunt obligati sa descopere noi formule de antibiotice capabile sa lupte si sa elimine astfel de bacterii care fot fi letale asupra organisumului uman.

OMS mai precizeaza ca omenirea se afla in momentul de fata intr-o era „post-antibiotice”, in care anumite infectii nu mai pot fi tratate cu solutiile medicamentoase existente pe piata.

”Vom ramane fără opţiuni de a trata unele infectii! Dacă ne bazăm pe piaţă, atunci noile antibiotice de care avem nevoie urgent nu vor fi niciodată dezvoltate la timp”, a spus dr. Marie-Paule Kieny.

Desi tuberculoza, cunoscuta a fi o boala letala nu a fost inclusa pe aceasta lista, intrucat in momentul de fata exista programe in derulare pentru tratarea ei, o noua bacterie descoperita – Klebsiella, este cunoscuta pentru rezistenta ei la cea mai puternica clasa de antibiotice.

Gasiti aici informatii detaliate despre bacteriile care sunt rezistente la antibiotice. Nu uitati sa distribuiti articolul sa vada toti parintii!

Comments

comments