Revista presei

Operatia reusita, dupa 23 de ore, chirurg MORT! Povestea TULBURATOARE din spatele acestei fotografii

O poveste cutremuratoare a unui chirurg polonez a fost dezvăluită pe internet, după ce o imagine în care acesta își supraveghează pacientul în sala de operații a devenit virală.

Chirurgul Zbigniew Eugeniusz Religa si pacientul Tadeusz Zitkevits sunst surprinși în fotografia șocantă, pacientul fiind înconjurat de o multitudine de fire.

CITESTE SI >>>

17 tari unde SANII sunt mai periculosi decat ARMELE

Ce au facut acesti lei cand au intalnit o fetita speriata, este imposibil de imaginat

Cea mai sexy prezentatoare TV! Isi innebuneste telespectatorii cu fiecare aparitie

Cei doi aveau pe atunci o relație de prietenie solidă, însă operație de transplant de inimă pe care medicul trebuia să i-o facă bunului său prieten era una extrem de dificila, astfel că nu oricine se încumeta s-o facă.

Dar nu si chirurgul Religa, el era pionier in ceea ce priveste doctoria in tara sa, fiind cel care a facut primul transplant de inima din Polonia, din anul 1985.

Scolit la New York, Varsovia si Detroit, medicul nu s-a gandit prea mult, desi pericolul transplantului era mare, pentru ca pacientul avea 61 de ani. Religa a acceptat provocarea.

Intervenția chirurgicală a durat 23 de ore.În tot acest timp viața lui Tadeusz Zitkevits a stat in mainile doctorului, la propriu! Fără personal suficient, fără echipament performant, doar concentrare si un efort imens.

La doar cateva secunde dupa ce a fost incheiata operatia, fotograful James Stanfield a realizat o imagine cutremurătoare. Extenuat, Dr. Religa urmarea cu atentie semnele vitale ale pacientului, in timp ce asistentul a clacat și a aadormit pe jos.

Imaginea a fost declarată fotografia anului 1987 de către “National Geographic” și a fost inclusă într-un top al celor mai bune 100 de imagini publicate in istoria celebrei reviste.

Nimeni nu se gandea vreodată, însă inima lui Religa s-a oprit prima. In 2009, din cauza unui cancer pulmonar, medicul chirurg încetează din viață. Cea a barbatului pe care l-a salvat inca bate…

Comments

comments