Tips&Tricks

Otrava de la robinet! Cum purifica si curatam de clor apa cu ingredeinte pe care le avem in casa

Toata lumea stie ca apa de la robinet contine substante daunatoare organismului, in specia, clor. Acesta este si motivul pentru care majoritatea incearca sa o ocoleasca.

 

Sunt putini oameni care stiu cum se poate elimina clorul din apa de la robinet.

 

O apa care sa poata fi consumata nu trebuie sa depaseasca 4 mg clor/litru. Din pacate, in marea majoriatte a gospodariilor din Romania aceasta cantitate este depasita in apa de la robinet, arata testele efectuate recent.

 

Cum purificam apa de la robine si o curatam de clor

Clorul din apa poate dauna in timp organismului, fiind responsabil cu aparitia cancerului in vezica urinara, cresterea colesterolului sau apritia unor boli precum astmul.

Cu toate acestea, clorul este o substanta importanta in apa de la robinet, intrucat este un dezinfectant puternic.

Specialistii recomanda totusi purificarea apei de la robinet inainte de a fi consumata. Daca pentru acest lucru exista purificatoare speciale, acestea sunt mult prea costisitoare pentru marea majoritate a populatiei.

Exista insa si metode mult mai simple si deloc costisitoare de a purifica apa de la robinet si de a elimina clorul din ea, potrivit Secretele.com.

Cum purificam apa de la robinet si o curatam de clor

Cea mai simpla si eficienta metoda de a purifica apa de la robinet si de a elimina clorul din ea consta in adaugarea timp de 2-3 minute inainte de consum, a 4-5 picaturi de zeama de lamaie la fiecare pahar de apa (200 de m)l. Vitamina “C” este in acest caz responsabila cu curatarea clorului din apa.

O alta modalitate este adaugarea in apa pe care dorim sa o consumam de tablete de vitamina C. Se recomanda 1 mg de vitamina la 1 litru de apa.

Clorul poate fi eliminat din apa si in cazul in care o lasam mai mult timp pe masa, inainte de a o consuma. Recipientul in care se pastreaza apa, trebuie sa fie lasat descoperit, intrucat clorul se evapora. Problema este ca acest clor se elimina complet de-abia in 2-3 zile.

Comments

comments