Sanatate

Otrava din PET-uri! UITE cum ne pot imbolnavi de cancer niste sticle de plastic refolosite

Din ce in ce mai raspandite pe piata, PET-urile de plastic au inlocuit cu succes sticlele traditionale, fiind preferate atat de consumatori cat si de comercianti, costurile lor fiind mai scazute si astfel pretul final al produsului fiind mai mic.

Cu toate acestea, sticlele de plastic prezinta in compozitia lor unele substante care pot fi extrem de periculoase si care se pot transmite in lichidul din interiorul sticlei si il poate transforma intr-o adevarata otrava.


Studii recente arata faptul ca apa din peturi se transforma in timp intr-una cu o concentratie de bacterii extrem de mare, mai ales cand ambalajele sunt expuse la razele solare.

Cu toate ca apa este incolora, in ea se pot dezvolat microorganisme care se dezvolta extrem de rapid. Substantele eliminate din platicul pet-ului sunt eliberate in apa si se dezvolta transformand-o intr-o apa care poate determina numerose afectiuni asupra organismului uman.

Astfel, 25% dintre cazurile de greata, tulburare digestiva, diaree, febra sunt pus epe seama apei contaminate din PETURI, dupa cum noteaza Adevarul.ro.

Mai mult, platicul expus la temperaturi de peste 30 de grade Celsius elibereaza o substanta extrem de nociva pentru organism- bisfenol A- care este cancerigena.

Bisfenolul provoaca tulburari hormonale, infertilitate la femei si dezvoltarea precoce a glandelor mamare lacopii, dupa cum se arata intr-un studiu efectuat in SUA, citat de aceeasi sursa.

Pe de alta parte medicul brailean Mihaela Tite sustine ca peturile sunt cu atat mai nocive cu cat vor fi refolosite, iar inghetarea lor duce la eliberarea de dioxina, o substanta toxica si daunatoare organismului uman.

“Aceste substanţe care intr

Comments

comments