PARENTING

Cum sa faci ca bebelusul sa fie mai destept chiar inainte de a se naste

Bebelușul, chiar dacă se află încă în burtică, are preferințe. Un nou studiu publicat PLOS ONE (Public Library Of Science) se mișcă mai mult și sunt mai receptivi când mama își atinge mai des burta și când vorbesc din afara pântecului cu bebelușii.

Cercetătorii au descoperit în mod surprinzător că fetușii ale căror mame s-au mângâiat mai des pe burtică au manifestat mișcări mai ample ale capului, brațelor și a gurii, față de cei ale căror mame nu și-au atins deloc burtica, potrivit Time Magazine.

CITESTE SI >>>

MARE ATENTIE! Daca observati un fluture mov la capul unui nou-nascut, IATA CE INSEAMNA

Ar trebui sa fotografiezi camera de hotel in care ai stat! Ai putea SALVA viata unui copil! Iata cum

Ce face bebelusul in burtica? Imaginile incredibile 4D care il surprind in timp ce plange, stranuta sau mananca

Studiul a fost făcut pe mai multe mămici însărcinate. Acestea au fost împărțite în 3 eșantioane care au fost puse în camere întunecate să își mângâie burta, să le vorbească bebelușilor și al treilea eșantion să stea cu mâinele pe lângă corp.

Datele obținute au relevat faptul că bebelușii cei mai activi au fost cei ale căror mame și-au frecat burta. De aici, este lesne de înțeles că o activitate crescută a bebelușului în pântec va determina și o dezvoltare mai rapidă a acestuia.

În plus, același studiu a descoperit că bebelușii învață trăsăturile lingvistice încă din pântec, astfel că un bebeluș al cărui părinți au vorbit în permanență cu el și i-au citit cărți pe durata dezvoltării sale, ar putea să deprindă mai ușor sunetele și trăsăturile lingvistice.

„Niciodată nu este prea târziu să vorbești și să-i citești bebelușului. Știm cu siguranță că bebelușii își pot auzi mamele și le pot recunoaște vocea, chiar dacă sunt încă în uter”, spune Rebekka Levis, profesor la Colegiul Medical din New York.

Autorul studiului, medicul Patricia K. Kuhl, concluzionează că bebelușii încep să absoarbă diverse caracteristici ale mediului înconjurător încă din pântec, amintindu-și ultimile clipe din stagiul prenatal. Creierele lor nu așteaptă ca aceștia să vină pe lume pentru a începe să proceseze informații.

Astfel, se recomandă ca părinții să aibă o relație activă cu bebelușii lor încă nenăscuți, să le vorbească în permanență, să să le mângâie casa temporară-pântecul mamei, să le citească cât mai des și- de ce nu- să le pună muzică.

O cât mai multă interacțiune determină dezvoltarea mai rapidă a creierului și posibilitatea ca bebelușul să învețe mult mai repede după naștere anumite lucururi.

Comments

comments