PARENTING

Rujeola poate fi FATALA pentru copii! Iata care sunt simptomele si de ce copiii ar trebui VACCINATI

Este epidemie de rujeola in Romania! Patru copii au murit in acest an din cauza acestei boli, in timp ce aproape 700 de copii din 23 de judete s-au imbolnavit in primele opt luni ale acetui an de rujeola

Copiii care au murit au intrat in contact cu alti copii care nu erau vaccinati impotriva rujeolei. Din ce in ce mai multi parinti iau decizia de a refuza sa-si vaccineze copii cu vaccinurile recomandate de autoritati, pe fondul campaniilor mediatice initiate de persoane cunoscute, precum Olivia Steer sau organizatii crestine!

CITESTE SI >>>

Mai refuza vreo mamica sa-si VACCINEZE copilul? Cel putin 4 copii au MURIT din cauza RUJEOLEI in Romania

Copilul tau ADOARME GREU noaptea? Iata cele mai bune metode de a-l trimite in lumea viselor

Copilul are un comportament NEADECVAT! Iata ce trebuie sa faci si de ce toti parintii GRESESC in gestionarea acestor situatii

Va prezentam mai jos principalele simptome ale acestei boli care poate fi fatala pentru copii, daca nu este depistata la timp:

Rujeola este gravă și poate da complicații severe! Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea “pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului.

 

Ai vazut? Aici gasesti cele mai ieftine scutece pentru copii! Intra sa vezi

La fel ca mai toate bolile copilăriei, rujeola are o origine virală. Virusul care provoacă rujeola este unul de tip ARN, strâns înrudit cu virusurile pestei bovine și al răpciugii canine. Acesta poartă numele de virus rujeolic și face parte din genul Morbillivirus, familia Paramyxoviridae, din care se trag și virusul urlian (care determină oreionul), cel sincițial respirator (cauză a majorității infecțiilor respiratorii servere) și virusurile parainfluenzae (responsabile de apariția răcelilor).
Cum se răspândește rujeola?

Rujeola se răspândește pe aceleași căi clasice și anume prin intermediul picăturilor de salivă și a secrețiilor nazale pe care persoana infectată le împrăștie în jur în timpul tusei, strănutului, râsului sau vorbirii. Transmiterea indirectă, adică prin contactul cu diferite obiecte contaminate (jucării, mobilier etc.) este rară în cazul rujeolei, însă nu imposibilă. O veste bună în legătură cu virusul rujeolic este că acesta are un timp scurt de supraviețuire (mai puțin de 2 ore) în aer sau pe suprafețe, precum și o sensibilitate deosebită la solvenți organici (soluții de curățare), căldură și ultraviolete. În schimb, rezistă foarte bine la frig (poate fi conservat ani de zile la -70 grade C). Din aceste motive, virusul este mult mai activ în lunile reci și cu soare puțin. Cu toate acestea, au fost ani în care cele mai cazuri de rujeolă s-au înregistrat în a doua jumătate a primăverii (aprilie-mai).
Rujeola este foarte-foarte contagioasă

Intrarea în contact cu virusul rujeolic duce aproape automat la îmbolnăvire (probabilitatea este de peste 95%, unii specialiști urcând-o spre pragul de 100%). Acest “succes” se datorează mai ales celor 2-4 zile de contagiozitate de dinaintea apariției simptomelor, în care gazda virusului îl distribuie fără ca cineva să bănuiască. Celelalte 5-7 zile de după apariția erupției au o contribuție mai mică la acest copitol, bolnavul fiind, de regulă, izolat la domiciliu în această perioadă. În ceea ce privește grupul de vârstă cel mai frecvent afectat, ei bine, înainte de introducerea vaccinării antirujeolă la scară națională, acesta era format de copii de până în 8-9 ani, cu vârf de incidență între 2 și 5 ani. Acum situația este în schimbare și mai mai susceptibili de a dezvolta boala par adulții, ca urmare a “epuizării” anticorpilor induși prin vaccinare (mai ales dacă aceasta s-a făcut cu virus mort).

Afla cum se manifesta rujeola pe Totuldespremame.ro

Ai vazut? Aici gasesti cele mai ieftine scutece pentru copii! Intra sa vezi

Comments

comments