Pestele pangasius este toxic, potrivit mai multor mesaje aparute pe internet si intarite de ultimele cercetari si declaratii ale medicilor.

Se pare ca pestele pangasius este toxic, fiind plin de otravuri si bacterii. Din pacate, pestele pangasius este si unul foarte consumat ceea ce face ca nivelul de alerta sa creasca exponential.

peste toxic consumat si in Romania

Pestele pangasius este toxic

Cercetatorii au facut o serie de studii, in urma carora au constatat ca pestele pangasius este toxic, avand un nivel ridicat de substante daunatoare pentru organism.

Pestele pangasius este originar din Vietnam, acolo unde apa este extrem de poluata. Oamenii de stiinta sustin ca raul Mekong, locul principal de unde este pescuit pestele pangasius este unul dintre cele mai poluate de pe planeta. Din cauza practicilor gresite ale fermierilor din zona, pestele este zilnic fortat sa traiasca inre-un mediu plin de substante toxice. In raul Mekong, localnicii se spala, isi spala animalele si rufele si arunca resturile menajere.

In plus, cercetatorii avertizeaza ca pestele pangasius este injectat cu tot felul de substante, printre care si hormoni de crestere compusi din urina deshidratata, pentru o crestere mai rapida si o carne mai frageda.

Medicii sustin ca o alimentatie zilnica pe baza de acest peste poate conduce la diverse probleme de sanatate, printre care unele simptome specifice otravirii cu mancare.

 

Comments

comments