Tips&Tricks

Plaje exotice la Marea Neagra pe care TREBUIE sa le vizitezi vara asta

Poate te-ai săturat de plajele din stațiunile prea cunoscute de l anoi și te-ai gândit că acest concediu ar trebui să ți-l faci tot la mare, însă într-un loc în care n-ai mai fost niciodată.

Mamaia, Neptun sau Jupiter sunt deja prea mainstream pentru turiștii din Romania, așa că mulți dintre ei aleg destinații de vacanță mai exotice fără să știe că exotismul se găsește și la noi, la Marea Neagră. Trebuie doar să-l cauți un pic.

Bolata, Bulgaria

Există cel puțin patru plaje la Marea Neagră care seamănă foarte mult cu cele pe care le găsim în Grecia, la malul mării Egee.

Bolata, situată la 57,1 km de Vama Veche este de fapt un golf mic înconjurat cu roci inalte in interiorul cărora s-au format pesteri numai bune de explorat.

Bolata este singura plaja cu nisip din regiunea Kaliakra. Aici acosteaza zilnic pescarii si turistii cu iahturile. Plaja nu este amenajata, este salbatica si nu are dusuri, insa peisajul exotic este fermecator.

Tyulenovo, situată la 39 de kilometri de Vama Veche este de fapt un tarm al Marii Negre care difera foarte mult de al nostru.

Tyulenovo este situat într-un un sat izolat, care nu are mai mult de 50 de locuitori. Plin de stanci, fără nisip, locul are farmecul său, fiind perfect pentru cliff jumping(sărituri de pe stânci)

Țărmul oferă celor care se aventurează aici o frumusețe răpitoare, mai ales că apa este de culoarea smaraldului.

stanca

Durankulak este o alta plaja exotica mult mai aproape de Vama Veche, la 11 kilometri distanță, foarte aproape de granița cu Bulgaria. Aici găsim o plajă lunga de aproape 10  kilometri.Cel puțin în partea de nord, plaja este aproape pustie, întrucât este mult prea îndepăratată de orașele bulgărești.

Aici nisipul este amestecat cu scoici și cochilii, dar și cu alge marine, aruncat de mare. Langă plajă există și un lac care poartă numele regiunii, fiind un ecosistem extrem de bine conservat în Bulgaria.

În zona de sud, civilizația începe să-și facă simțită prezența, iar plaja este mai prietenoasă cu turiștii. Aici se găsește și un camping, dar locul rămâne la fel de frumos.

Durankulak

Russalka este o altă plajă, la 50 de km de Vama Veche. Stațiunea se găsește într-o padure de stejar din rezervatia naturala „Tauk liman” („Golful pasarilor”), la 90 de kilometri de Varna.

Aici găsim mai multe plaje mici, care au un nisip extrem de fin, pesteri misterioase si o apa curata in care poti sa vezi uneori și delfini.

Russalka

Comments

comments