„Ploaia de sange” dintr-un orasel spaniol, un mister nerezolvat inca de oamenii de stiinta! Ce s-a intamplat acolo?

O intamplare care pare desprinsa din serialul de televiziune X-Files s-a petrecut intr-un orasel din Spania. Partea si mai interesanta este ca oamenii de stiinta nu au reusit nici acum sa gaseasca explicatii logice vis-a-vis de ceea ce s-a intamplat.

Anul trecut, locuitorii orasului spaniol Zamora au constatat cu stupoare ca din cer au inceput sa cada picaturi de sange. In timp ce unii s-au minunat de lichidul rosiatic care a invadat strazile, altii s-au temut ca ar fi vorba de sniste substante chimice care ar putea sa dauneze grav sanatatii lor.

Altii, mai credinciosi, au fost convinsi ca s-a indeplinit o profetie din Biblie care prevestea venirea Apocalipsei.

Pe masura ce stirea incepuse sa faca inconjurul lumii, un cercetator a venit sa vada cu ochii lui ceea ce se petrecea in Zamora. A luat o mostra din lichidul pe care satenii il credeau prevestitor de moarte. A trimis mai departe lichidul cercetatorilor din Salamanca.

Cand cercetatorii au analizat lichidul au banuit ca ceea ce a determina colorarea apei de ploaie este Haematococcus pluvialis, o microalga care traieste in apa dulce si care este capabila sa sintetizeze un pigment de caroten rosu, numit astaxan, dupa cum precizeaza Discovery.com

Dar acest lucru rezolva doar o parte din mister. Alga respectiva nu se gaseste, de obicei, in zona Mediterana, iar oamenii de stiinta nu prea stiu cum a ajuns Haematococcus pluvialis in apa de ploaie din Zamora.

CITESTE SI >>>

Calatoria catre un alt univers. VEZI CEL MAI CIUDAT TUNEL DIN LUME – GALERIE FOTO

S-a lansat aparatul foto care poate vedea prin haine

Cea mai inghesuita insula din lume: Peste 1200 de oameni traiesc pe 1,2 km patrati [GALERIE FOTO]

Datele meteo sugereaza ca microorganismul ar fi putut migra de-a lungul oceanului datorita vanturilor vestice si este posibil sa fi venit chiar din zona Americii de Nord.

Ploaia cu sange este un fenomen extrem de rar dar nu unic. Potrivit unui articol aparut in presa indiana, astfel de fenomene au mai fost inregistrate in India in 1890. De asemenea, o ploaie similara ar fi cazut si in Sri Lanka, in anul 2013.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger