Sanatate

Postul Crăciunului-alimentație corectă! Tot ce trebuie sa stii

Postul Crăciunului necesita o alimentatie corecta si este considerat de mulți benefic pentru organism. Restricțiile la ouă, carne și lactate corelate cu o alimentație deficitară în proteine ar putea însă duce la dezechilibre alimentare serioase.

Postul Craciunului- alimentatie corecta 

Un medic nutriționist explică în amănunt ce presupune postul Crăciunului și ce efect are alimentația corecta în această perioadă asupra organismului.

Postul Crăciunului, o alimentatie corecta care poate aduce beneficii organismului

Daca urmam o alimentatie corecta in postul Craciunului, unul dintre beneficii este scăderea colesterelolului:

„Se pare că obiceiurile străvechi şi tradiţiile au ajutat oamenii să găsească echilibrul trupului şi sufletului prin post şi rugăciune. Deşi la acel moment semnificaţia postului era strict legată de principiile religioase, se pare că acesta avea un rol mai important de atât, de detoxifiere a organismului. Unele studii arată de exemplu în post scăderea LDL colesterolului si raportului LDL/HDL, a tensiunii arteriale, limitarea consumului de zahăr, îndulcitori, scăderea ponderală”, spune medicul nutriționist Ionela Dumitrescu, potrivit The One.

CITESTE SI>

Ce se intampla daca faci amor in postul CRACIUNULUI! Multi nu stiau acest lucru. Raspunsul dat de persoane avizate

Specialistul subliniază că o alimentație corecta si echilibrata în perioada postului Crăciunului nu va limita aportul de proteine şi aminoacizi esenţiali.

„Prin postul ortodox, se elimină consumul de carne, ouă, lapte şi derivatele sale şi se creşte aportul de carbohidraţi, cereale, fructe şi legume, leguminoase, nuci, seminţe, aceasta fiind de fapt o dietă vegetariană. Dacă este echilibrat, nu limitează aportul de proteine şi aminoacizi esenţiali”, mai spune Ionela Dumitrescu.

Dar ce inseamna mai exact o alimentatie corecta in POSTUL CRACIUNULUI si mai exact, ce se mananca in aceasta perioada din an?

Postal inseamna, in primul rand o curatare nu doar fizica, ci si spirituala, iar primul pas este eliminarea alimentelor de origine animala si folosirea alimentelor vegetale.

Astfel, o alimentatie corecta in postul Craciunului reprezinta si o curatire terapeutica, intrucat ajuta organismul la eliminarea toxinelor adunate de-a lungul anului.

Alimentatie corecta in postul Craciunului

Pentre o masa imbelsugata cu multe proteine, care sa le inlocuiasca pe cele din carne, puteti folosi:

  • quinoa, care are aceeasi textura ca orezul, dar se gateaste mult mai repede
  • ciupercile
  • fasole
  • avocado
  • spanac
  • naut
  • broccoli
  • conopida
  • cartof
  • orice fruct

Toate aceste legume pot fi preparate sub forma unor mancaruri sau pur si simlu fierte.

Pentru o alimentatie corecta, se recomanda inlocuirea laptelui clasic cu laptele de migdale, care poate fi combinat cu cereale- un mic dejun perfect.

Comments

comments