Postul Crăciunului! Tot ce trebuie să știi despre o alimentație corectă în această perioadă din an

Postul Crăciunului este considerat de mulți necesar și benefic pentru organism. Restricțiile la ouă, carne și lactate corelate cu o alimentație deficitară în proteine ar putea însă duce la dezechilibre alimentare serioase.

Un medic nutriționist explică în amănunt ce presupune postul Crăciunului și ce efect are alimentația în această perioadă asupra organismului.

Postul Crăciunului, beneficii și sfaturi

Astfel, unul dintre beneficiile postului în perioada Crăciunului este scăderea colesterelolului:

„Se pare că obiceiurile străvechi şi tradiţiile au ajutat oamenii să găsească echilibrul trupului şi sufletului prin post şi rugăciune. Deşi la acel moment semnificaţia postului era strict legată de principiile religioase, se pare că acesta avea un rol mai important de atât, de detoxifiere a organismului. Unele studii arată de exemplu în post scăderea LDL colesterolului si raportului LDL/HDL, a tensiunii arteriale, limitarea consumului de zahăr, îndulcitori, scăderea ponderală”, spune medicul nutriționist Ionela Dumitrescu, potrivit The One.

Specialistul subliniază că o alimentație echilibrată în perioada postului Crăciunului nu va limita aportul de proteine şi aminoacizi esenţiali.

„Prin postul ortodox, se elimină consumul de carne, ouă, lapte şi derivatele sale şi se creşte aportul de carbohidraţi, cereale, fructe şi legume, leguminoase, nuci, seminţe, aceasta fiind de fapt o dietă vegetariană. Dacă este echilibrat, nu limitează aportul de proteine şi aminoacizi esenţiali”, mai spune Ionela Dumitrescu.

Comments

comments

loading...