WOW

Povestea din spatele celei mai cunoscute poze din lume. A stat pe desktop-ul a milioane de oameni, dar stie cineva unde a fost facuta?

Una dintre cele mai cunoscute imagini din lume, care s-a aflat în aproape toate casele oamenilor care au PC-uri are în spatele său o poveste extrem de interesantă.

Verdele aprins si cerul albastru cu nori răzleți completează peisajul parca desprins din basme al imaginii denumite „Bliss” și care a constituit atâția ani la rând walppaperul sistemului de operare Wondows XP.

Poza aparține fotografului Charles O`Rear, care în timpul unei călătorii cu iubita sa, a văzut peisajul și s-a decis să-l fotografieze. Nimeni nu bănuia însă, în anul 1996, că acest peisaj va deveni unul dintre cele mai cunoscute din lume.

Poza, făcută pe drumul dintre Napa Valley și San Francisco a fost de curând omagiată de Microsoft, care a decis să renunțe la operațiunile de asistență pentru Windows XP.

„N-am avut nici cea mai mica idee in ce o sa se transforme. Acum, oricine cu varsta de minimum 15 ani, isi va aminti de poza asta toata viata”, a spus O’Rear.

Așa arată acum zona în care a fost făcută fotografia:

Comments

comments