19dchb8f588v7jpg

Julio Gallego Martinez a devenit subiectul unui documentar, dupa ce la 88 de ani a contruit de unul singur o catedrala, constuctie care a durat 53 de ani.

Pare incredibil, insa barbatul a reusit sa ridice de la zero o constructie fara sa aiba macar cunostinte de specialitate si folosindu-se de materiale reciclabile.
Martinez a construit catedrala, in mare parte, din caramizile primite ca donatie de la o fabrica locala, peturi de ulei si alte materiale de ceast fel.

Martinez n-a reusit inca sa finalizeze catedrala, cu toate ca cea mai importanta parte a ei este deja construita. Cu toate , acestea barbatul spera ca acest spatiu sa fie intr-o zi loc pentru oficializarea slujbelor religioase, desi nu crede ca se va intampla acest lucru vreodata.

Catedrala se intinde pe o suprafata de 7.000 de metri patrati, iar in timp ce unii oamenii considera ca ar trebui daramata, altii o considera un adevarat monument.

Martinez a devenit obiectul documentarului „Madman and the Cathedral”. El a inceput sa-si construiasca catedrala in anul 1961 si inca mai lucreaza la ea, insa mult mai lent din cauza varstei inaintate.

Comments

comments