Povestea incredibila a cainelui care si-a salvat stapana, dupa ce i-a mirosit cancerul

El este Max, un catel care a reusit sa induioșeze milioane de inimi cu povestea sa.

Într-un documentar difuzat la BBC este dezvăluită întraga poveste a cățelușului Max, care și-a salvat stăpâna de la moarte, scrie Gizmodo.com.

Cătelul își iubea foarte mult stăpâna, pe Maureen! Atât de mult încît când acesta a mirosit tumoarea pe care femeia o purta în corp a devenit extrem de depresiv.

Maureen a observat că Max se comportă ciudat. Era mai tot timpul trist și obișnuia să stea cu capul pe pieptul său. Văzând ca Max repetă gestul de fiecare dată, femeia a început să se întrebe dacă nu cumva cățelul încearcă să-i arate ceva. A mers la doctor pentru a-și face câteva analize, însă nu a descoperit nimic. Comportamentul câinelui a determinat-o însă să repete analizele, care au dezvaluit ulterior că în interiorul sânilor săi se dezvolta o tumoare canceroasă.

Cățelul Max reușise să descopere tumoarea înainte ca ea să fie detectată de aparatele medicale de diagnosticare.

De altfel, potrivit informațiilor prezentate în documentarul „Viața Secretă a Câinilor” se precizează că aceste animale atât de credincioase omului pot să mirose cele mai mici transformări ale organizmului nostru. pornind de la această idee, un grup de entuziaști au demarat o campanie prin care încearcă să antreneze câinii să identifice tumorile canceroase în functie de compușii volatili eliminați în aer.

 

Comments

comments

Author: johnyhilfiger