Sanatate

Pozitia in care dormi noaptea este decisiva pentru SANATATEA ta! Tu pe ce parte stai intins in pat?

Gravitatia este una dintre cele mai puternici forte care actioneaza asupra noastra, inclusiv la nivelul corpului si a organelor sale interne. Iata de ce partea corpului pe care dormi noaptea este un aspect important care poate afecta functionarea corecta a sistemului digestiv.

Odata adormiti, pozitia noastra in somn se poate schimba fara sa realizam, insa exista o anumita parte pe care este cel mai indicat sa dormim, tocmai datorita fortei gravitationale care actioneaza asupra organelor.

Pe ce parte este sanatos sa dormim

Studiile efectuate de-a lungul timpului releva faptul ca dormitul pe partea stanga este cel mai sanatos obicei. Dar oare de ce?

Sistemul limfatic este parte a sistemului circulator, care cuprinde o rețea de vase limfatice care transportă un lichid clar numit limfă (latină: apă) direcțional spre inimă. Sistemul limfatic a fost descris pentru prima dată în secolul al XVII-lea, în mod independent de către Olaus Rudbeck și Thomas Bartholin. Spre deosebire de sistemul cardiovascular sistemul limfatic nu este un sistem închis. Sistemul circulator uman procesează o medie de 20 de litri de sânge pe zi prin filtrare capilară, prin care se elimină plasma, rămânând celulele sanguine. Aproximativ 17 litri din plasma filtrată sunt reabsorbiți direct în vasele de sânge, în timp ce restul de 3 litri rămân în lichidul interstițial. Una dintre principalele funcții ale sistemului limfatic este de a asigura o cale alternativă pentru ca acești 3 litri în plus pe zi să revină în sânge (Wikipedia)

Felul in care ne miscam si ne pozitionam determina si cat de sanatosi suntem, pentru ca o pozitie corecta a organelor noastre interne ajuta la buna lor functionare. Astfel, dormitul pe partea stanga ajuta intestinul gros sa elimine reziduurile mai usor in intestinul subtire

Odata digerate alimentele intra in intestin care prin conformatia sa descendenta sunt impinse spre intestinul subtire. Intestinul gros este orientat spre partea stanga a organismului. Cand va treziti dimineata, un pahar de apa va activa colonul sa elimine reziduurile din organism.

Comments

comments