Revista presei

Presa germana:”Eroii de la Bucuresti! Romanii ne arata cum se apara o democratie”

Un articol aparut in presa germana are cuvinte de lauda la adresa romanilor care au iesit in aceste zile in Piata Victoriei pentru a-si cere drepturile in strada.

Editia nemteasca a cotidianului Huffington Post scrie intr-un editorial ca „romanii ne arata cum se apara o democratie”.

CITESTE SI >>>

VESTE SOC! „Romania risca sa fie DATA AFARA din UE”

DRAGNEA FACUT PRAF DE TUDOR CHIRILA ” ATI ATINS LIMITA MAXIMA A JEGULUI UNEI FIINTE UMANE”

CRISTIANA ANGHEL PROPUNE SUSPENDAREA LUI IOHANNIS, ANCHETAREA LUI PENTRU INALTA TRADARE SI INTERZICEREA ADUNARILOR PUBLICE

Autorul articolului, care se numeste „Eroii de la Bucuresti: Romanii ne arata cum se apara o democratie”, face referire la protestele din Romania califincand stiuatia ca fiind una ingrijoratoare din estul Europei. Jurnalistul  aminteste si de tari precum Ungaria si Polonia unde guvernele au reusit sa-si impuna controlul asupra curtilor constitutionale si presei atat de viguros incat sistemul democratic din aceste tari va ajunge un „mort viu”, potrivit Aktual24.ro.

El vorbeste apoi despre sutele de mii de oameni din Bucuresti si din alte orase ale Romaniei care au iesit in strada ca sa „lupte pentru viitorul tarii lor”. Jurnalistul spune pe sleau ca ordonanta adoptata de premierul Grindeanu, motivul amplelor proteste ae fi insemnat „legalizarea coruptiei”.

„Trebuie sa stiti doua lucruri. In primul rand, ‘social democratii’ (PSD) provin din falimentul comunismului romanesc.PSD a fost intotdeauna legat de structurile vechi si corupte care au facut ca procesul de democratizare din Europa de Est sa fie foarte dificil.

In al doilea rand, ‘social democratii’ nu sunt un partid de stanga clasic. In PSD s-au strans vechile cadre din Partidul Comunist si tinerii populisti”, se mentioneaza in articol.

Auroul subliniaza ca, desi au avut succes si ordonanta a fost retrasa, protestele continua. „Faptul ca romanii s-au ridicat intotdeauna impotriva leadership-lui este declaratie de iubire la adresa democratiei. In ciuda nevoilor zilnice si a circumstantelor nefavorabile, acesti oameni stiu stiu sa isi apere valorile”.

„Ar trebui sa fiti recunoscatori romanilor pentru faptul ca au iesit in strada pentru a a marca un pas in sprijinul libertatii”, se incheie articolul din Huffington Post.

Comments

comments