ACTUAL

Primele victime ale „BALENEI ALBASTRE” in Romania! Cinci adolescenti romani au lesinat

Cinci copii au ajuns la spital după ce au jucat un joc a cărui regulă este să-și țină respirația cât mai mult timp.

Cinci copii cu vârste între 12 și 13 ani au ajuns, vineri, la spitalul ”Sfânta Maria” din Iași. Patru fete și un băiat și-ar fi ținut respirația în pauză, la școală, în joacă, timp de cel puțin 40 de secunde. Toți cei cinci au leșinat. Copiii sunt, acum, în stare stabilă.

Această provocare ar fi parte a jocului ”Balena Albastră”, care s-a răspândit în special printre adolescenții din Rusia și care se sfârșește, de multe ori, prin sinuciderea tinerilor.

”Cinci adolescenți și-au pierdut starea de conștiență după un joc jucat în pauză. Două echipaje SMURD i-au preluat și i-au transferat în unitatea de Primiri-Urgențe. Erau conștienți când au ajuns. Unii dintre ei, căzând din picioare, au suferit și traumatisme cranio-cerebrale minore”, a declarat coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoieșu, la Realitatea TV.

Un joc extrem de periculos care s-a raspandit in ultima perioada pe retelele de socializare a luat prin surprindere autoritatile din Rusia si a socat o lume intreaga. Denumit simbolic „Balena Albastra”, jocul determina tinerii sa se sinucida!

Ultimele investigatii demarate dupa moartea suspecta a unui adolescent au concluzionat ca peste 130 de tineri s-ar fi sinucis in ultimele 6 luni dupa ce au fost implicati in acest joc, dupa cum precizeaza StirileProTV, care siteaza surse internationale.

Citeste mai mult despre jocul „Balena Albastra” aici

Comments

comments