PARENTING

PROTECTIA CONSUMATORILOR AVERTIZEAZA: Servetelele umede pentru bebelusi sunt periculoase!

Șervețelele umede pentru bebeluși, pe care le folosesc toate mămicile cu încredere, mustesc de chimicale și au un potențial cancerigen ridicat. O analiză a experților din cadrul Autorității Naționale a Protecției Consumatorilor demonstrează că aceste produse conțin numeroase substanțe iritante, care nu ar trebui să intre în contact cu pielea delicată a bebelușilor.

Șervețelele umede pentru bebeluși conțin alcool, parabeni, alergeni, parfum și tot felul de substanțe chimice toxice, care nu ar trebui să se regăsească în componența lor. Echipa de experți APC, condusă de inginerul biochimist Mihai Rissdorfer, a analizat 80 de tipuri de șervețele de la diverși producători, adică majoritatea produselor de gen de pe piață.

Sursa foto: Dr. Mary Wu Chang, specialist care a efectuat un studiu pe servetelele umede si a conchis ca provoaca iritati asupra tenului copiilor!

Conform rezultatelor, 68% dintre șervețelele umede pentru bebeluși analizate conțin parfum, interzis de medicii pediatri, care, la rândul lui, poate conține peste 200 de ingrediente controversate. „Câteva dintre problemele pe care le cauzează aceste parfumuri sunt: migrenele, amețeala, iritații ale pielii, hiperpigmentarea, tusea violentă, voma. Acesta este motivul pentru care sfătuim consumatorii să evite produsele destinate bebelușilor care conțin parfumuri și facem un apel către instituțiile statului să verifice modul în care producătorii respectă legislația în vigoare”, a precizat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC România.

Un procent ridicat din șervețelele umede analizate, peste 64%, conține fenoxietanol un produs toxic pentru bebeluși, acid citric, care poate cauza înroșirea pielii și durere locală, nitroamine cu potențial cancerigen și parafină lichidă care, deși nu este considerată toxică, nu lasă pielea să respire și poate favoriza apariția de infecții bacteriene.

PH-ul șervețelelor umede pentru bebeluși, o mare păcăleală

O altă problemă identificată de specialiștii APC o reprezintă pH-ul șervețelelor analizate. Specialiștii din domeniul medical au demonstrat prin studii faptul că bebelușul are un pH de 6,7 până la 7. Din acest motiv, se recomandă ca produsele de îngrijire pentru cei mici să aibă un pH neutru, respectiv 7. Cu toate acestea, unii producători afișează vizibil pe ambalaj un pH de 5,5, adică un pH acid. După cum se cunoaște, produsele acide creează dezechilibre la nivelul organismului, știut fiind și faptul ca pH-ul sângelui are valori cuprinse între 7,3-7,4, adică bazic

Sursa: Libertatea.ro

Comments

comments