PSIHOLOGII AVERTIZEAZA! Nu lasati copii sa se uite la astfel de desene! Le poate provoca AUTISM

Stiu, toti parintii suntem in aceeasi barca! Obositi de la munca si dornici macar de 5 minute de liniste, acceptam compromisul ca cel mic sa se uite la desene pe telefon sau la televizor in timp ce noi ne relaxam, sau – mai rau- spalam vasele si facem curat prin casa!

Ei bine, expertii spun ca acest lucru este o greseala pe care ar trebui s-o eliminam imediat din educatia copiilor nostri. Si poate ca nu ar fi asa, daca cei mici nu ar beneficia astazi de tehnologia de varf de care dispunem. Tu ii pui desene cu Minnie, dar cand acestea se termina, un alt clip urmeaza automat, iar copilul poate sa ajunga sa vizualizeze clipuri care nu sunt tocmai recomandate pentru el.

Unul dintre desenele animate foarte apreciate in Statele Unite in zilele noastre, Peppa Pig, este unul care poate sa dauneze felului in care copiii se raporteaza la lumea exterioara. Este concluzia specialistilor, a psihologilor chiar de pe acele meleaguri, nu a noastra!

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia transanta ca animatia Peppa Pig dauneaza sanatii mintale a copiilor si poate sa fie o cauza majora a instalarii autismului!

Multi parinti din SUA sustin ca micutii lor copiaza comportamentul purcelusului Peppa, ajungand sa fie nerecunoscatori fata de parinti si agresivi fata de frati, surori sau alti copii. Faptul ca personajul s-a extins pe toate canalele media din SUA, si pe internet in Romania, este un lucru foarte daunator pentru copii.

Cercetatorii au realizat o lista cu trasaturi negative, pe care copiii le pot copia de la acest personaj. Astfel, Peppa nu respecta ideile celorlalti din jur, este nepoliticos cu ceilalti, intolerant, competitiv fata de altii si foarte agresiv cand pierde, sufera de sindromul superioritatii, este arogant, mandru, gelos si intrasigent cu persoanele din jur.

Toate aceste caracteristi pot dauna grav compotamentului copilului dvs, astfel ca ar trebui sa aveti mare grija la ce fel de continut media urmareste copilul dvs.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger