Felul in care o religie uitata de lume isi trateaza mortii este intr-adevar socant.

Zoroastrienii, adeptii unei religii originare din Iran, care a existat in jurul secolului al V-lea si care intre timp are extrem de putin adepti, are o viziune putin diferita in legatura cu mortii. Acestia nu au crezut nici in arderea cadavrelor si nici in ritualul ingroparii, intalnit la crestini.


Adeptii religiei asezau cadavrele apropiatilor intr-un fel de sanctuar pentru a fi mancate de pasari. „Turnul Tacerii” este un astfel de sanctuar care, desi arata destul de infiorator este simbolul unei credinte religioase puternice.

Potrivit religiei zoroastriene, demonii intra in corp dupa moarte. Pe de alta parte, atat pamantul cat si apa sunt considerate a fi sacre. Cadavrele nu trebuie sub nicio forma sa intre in contact cu pamantul sau apa, astfel ca singura modalitate de purificre consta in expunerea lor pentru a fi devorate de pasarile cerului.

In imagini se observa cum sanctuarul este dispus pe doua etaje. Pe etajul superior sunt asezati barbatii, iar un etaj mai jos femeile.

Desi pare o practica extrem de bizara, dar oare hranirea pasarilor cu cadavre este mai ciudata decat ingroparea lor in pamant?

gutsy-enough-scariest-places-in-mumbai-that-you-must-visit1

1408189857-31

 

Comments

comments