Autoritatile britanice iau in calcul sa interzica folosirea retelelor de socializare si a serviciilor de mesagerie de catre persoanele care le folosesc pentru a incita la violenta, potrivit unui anunt facut de premierul David Cameron.

„Toti cei care au asistat la aceste acte teribile au fost frapati de faptul ca acestea au fost organizate prin intermediul retelelor de socializare”, a declarat premierul citat de Mediafax.

„Fluxurile gratuite de informatii pot fi foarte benefice, dar ele pot fi folosite si pentru a comite infractiuni”, a subliniat el. „Si cand oamenii se servesc de retelele de socializare pentru a comite violente, trebuie sa-i oprim”, a adaugat acesta.

„Lucram cu politia, serviciile de informatii si industria pentru a vedea daca ar fi Ă®ntelept sa Ă®mpiedicam oamenii sa comunice prin intermediul acestor site-uri si servicii, atunci cand stim ca se pregatesc sa comita violente, crime sau tulburari”, a precizat Cameron.

Se presupune ca atacatorii au colaborat si au pus la cale rebeliunea prin intermediul retelelor de socializare, in special prin intermediul serviciului de mesagerie folosit de smartphone-ul Blackberry, despre care se stie ca foloseste o conexiune criptata.

Comments

comments