ACTUAL

REVOLTĂTOR: Mărturia unei PACIENTE ajunse la spitalul Sf. Spiridon din Iași. Care e principala preocupare la Urgente?

Mărturia unei paciente de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a devenit virală pe internet, după ce aceasta a postat-o pe contul său de Facebook.

Cojocariu Andreia din Iași povestește că i s-a făcut rău dintr-o dată și a fost nevoită să cheme ambulanța peentru a o transporta la spital.

„M-am trezit având niște dureri foarte mari și cu toți mușchii încordați. Nu aveam niciun control asupra corpului meu… tremuram din cap și până în vârful degetelor „, își începe Andreia povestirea. Salvarea a venit după vreo 20 de minute, dar cum nu nimerea adresa a coborât singură, potrivit B1Tv.

„O doamnă foarte plictisită aștepta înăuntru (…) și îmi spune să mă opresc din tremurat să îmi poată lua temperatura, așa că îi explic frumos că dacă aș fi putut face asta probabil nu era nevoie de o ambulanță.

(…) Mergem într-un final la spital și mă lasa în hol să aștept mult și bine pe un scaun. (…) După o vreme se întoarce doamna respectiva și îmi spune să aștept că mă va prelua cineva. Îndrăznesc și îi spun că vreau neapărat un pahar cu apă la care ea se uită la mine dezinteresată și îmi spune „Nu avem.” dupa care se întoarce și pleaca. I se face milă unui om de mine și îmi aduce o sticlă de apă.

Dupa lungi așteptări îmi aud numele, sunt chemată într-o altă încăpere. Intru și aud o voce de bărbat care îmi spune „Doamna Cojocaru, dar ce bine arătați!”. Pe moment credeam că aud prost, dar un asistent îmi face semn spre un pat. Mă așez și vine să îmi ia sânge pentru analize. Pe fundal se aude „Auzi băi X, venim să te ajutam acolo cu doamna?” Și un val de râsete.

Personalul medical a bănuit că tânăra s-ar fi drogat, așa că i-au oferit un pat și o perfuzie. Cât a stat întinsă pe pat, tânăra a remarcat atmosfera din Secția de Urgențe:

„Atunci am realizat de ce toți oamenii aceia stau pe hol și așteaptă. Pentru că paturile de la primiri urgențe sunt ocupate de domnișoare asistente obosite care își verifică Facebook-ul și găsește clipuri amuzante pe care chiar le împărtășește cu ai săi dragi colegi. Până mi s-a terminat mie perfuzia toți stăteau acolo adunați și se amuzau în fața telefoanelor și vorbeau despre clipuri virale.

(…) Mi se termină perfuzia și vine o doamnă în halat alb care îmi spune Puteți pleca acasă, totul este în regulă. Ați avut doar un atac de panică. O privesc uimită și încerc să îi explic totuși că durerile pe care le am trebuie să aibă o cauză și cer să mi se facă o ecografie ceva. După lungi discuții contradictorii mă trimite la o ecografie după care începe să țipe în fața mea că ea mi-a spus că sunt perfect sănătoasa și nu am absolut nimic”, a scris tânăra pe Facebook.

Între timp, tânăra a șters postarea de pe Facebook.

Comments

comments