Romanii care au lucrat in strainatate pot primi pensie europeana. Afla cum!

Romanii care au lucrat cel putin un an si jumatate in orice tara a Uniunii Europene pot primi pensie din partea tarii respective.

Dupa deschiderea granitelor Romaniei si intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, tot mai multi romani au profitat de ocazia de a lucra in strainatate, unde salariul era mult mai mare decat in tara.

Din pacate, o mare parte a acestora s-au angajat in tarile Uniunii Europene „la negru”, angajatorii din tarile respective profitand de dorinta romanilor de a castiga mai mult. Cei care insa au intrat in legalitate in tarile in care au lucrat cel putin un an si jumatate, ar trebui sa stie ca poate primi pensie europeana, dupa cum precizeaza onlinereport.ro.

 


Tot ce trebuie sa faceti pentru acest lucru, este sa va adresati Casei Nationale de Pensii Publice, de unde veti afla mai multe informatii. In cazul in care inca locuiti in tara respectiva, va trebui sa va adresati institutiei echivalente din statul respectiv.

Procedura de calcul a pensiei va tine cont de perioada in care ati lucrat dar si de un algoritm specific. Aflati mai multe detalii pe siteul Casei de Pensii. De asemenea, puteti solicita Casei Nationale de Pensii informatii referitoare la documentatia necesara pentru obtinerea drepturilor asupra pensiei si a pensiei europene.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger