Romanii lucreaza la masina care va merge FARA SOFER! VEZI VIDEO

Un proiect inițiat de compania Bosh, care are o fabrică la Cluj, își propune să creeze mașina viitorului.

 

Astfel, o echipa formată din 30 de români lucrează la mașina care va merge fără ajutorul unui șofer. Deși proiectul este încă la început, reprezentanții companiei, citați de citynews.ro, susțin că până în 2020, oamenii ar putea deveni simpli pasageri în mașinile lor.

 

Proiectul presupune o mașină echipată la mai multe camere video conectate la un computer care va procesa imaginile și va da comenzi mașinii.

 

Românii lucrează la softul care va ajuta mașina să se deplaseze pe baza imaginilor procesate de camera de luat vederi. Softul respectiv este practic cea mai importantă piesă din mașină, devreme ce în funcție de acesta mașina va aprecia singură distanța dintre mașina din față și va ști să frâneze la timp pentru a evita un accident rutier.

 

„Acest proiect se axează numai pe conducerea autoturismului prin folosirea sistemului autopilot. Practic, această idee a fost, până acum, un vis al omenirii de zeci de ani, iar noi încercăm să-l transformăm într-o realitate. În acest proces facem pași după pași, iar scopul final este acela de a crea un autoturism care să se conducă singur, să spunem așa. Pentru început vom construi o versiune care va utiliza parțial sistemul de conducere automată, iar în final sperăm că mașina va ajunge în totalitate să se conducă singură.

 

În 2020 credem că va fi posibilă conducerea automată a autoturismului. Șoferul va trebui să fie în continuare atent, va trebui să fie capabil să preia controlul autoturismului pentru o scurtă perioadă de timp, dar totodată va putea să se relaxeze”, a declarat Roman Sellin, șef departament cercetare dezvoltare din cadrul Bosch, citat de citynews.ro.

 

VEZI IN CLIPUL DE MAI JOS CUM FUNCTIONEAZA SISTEMUL

Comments

comments

Author: johnyhilfiger