Rusia deține o nouă rachetă de croazieră care are o rază de acțiune de peste 4.500 de kilometri, potrivit unei surse din cadrul complexului militar industrial rus.

Sursa, citată de agenția rusă Tass și preluată de Mediafax.ro susține că cea mai nou rachetă de precizie dezvoltată de Forțele Navale este Kalibr-M.

„Cea mai nouă rachetă navală de precizie Kalibr-M cu o rază maximă de acțiune de peste 4.500 de kilometri este dezvoltată pentru Forțele Navale ruse. Crearea rachetei este în faza cercetării științifice și este finanțată de Ministerul Apărării”, precizează sursa.

Racheta este dezvoltată în cadrul programului de dezvoltare militară până în 2027 și este de așteptat ca ea să fie finalizată până la sfârșitul programului.

Racheta va fi diferit de toate rachetele de tip Kalibr concepute până acum, având o rază de acțiune de 4.500 de kilometri și cu o greutate a focosului de aproape o tonă, potrivit aceleași surse. 

Până acum, Rusia nu a fabricat astfel de rachete de croazieră, întrucât Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu SUA în 1987 interzicea rachetele cu raze de acțiune cuprinse între 500 și 5500 de kilometri, tratatul făcând însă referire doar la rachetele lansate terestru nu și cele lansate de nave. 

Comments

comments