Rusia AMENINTA din nou ca ar putea ataca Romania! VEZI DE CE

Scutul antiracheta care a fost montat de catre americani la Deveselu va fi operational incepand cu data de 18 decembrie, dupa cum precizeaza presa din Romania. In acest context, este reiterat faptul ca Rusia, care nu a fost de acord cu montarea acestui scut, motivand ca acesta ar fi indreptat in mod evident impotriva lor, detine rachete care pot sa distruga orice element antibalistic pe care Statele Unite si fortele aliate l-au instalat.

Declaratia apartine sefului Fortelor strategice al Rusiei, Serghei Karakaiev, iar daca ar fi s-o luam in serios, acest lucru ar insemna ca Rusia declara razboi Romaniei.

„Evaluările specialiştilor arată că sistemele antirachetă americane aflate în curs de instalare nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unităţi strategice ruse”, spune Serghei Karakaiev, potrivit dcnews.ro.

Acesta a mai spus ca in Rusia există sisteme moderne de rachete balistice ale căror poziţii nu sunt cunoscute de „inamici”.

Totodata, preşedintele Vladimir Putin atragea atentia ca Rusia isi va consolida sistemele de aparare nucleare ca reactie impotriva sistemelor antiracheta montate de Statele Unite in Europa de Est.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger