PARENTING

S-a aflat ACUM! Ce se intampla cu femeile care ALAPTEAZA mai mult timp! Rezultatele sunt NEASTEPTATE. Pana si medicii sunt luati prin surprindere

Femeile care își alăptează copiii mai mult timp devin mame mult mai grijulii în timp, arată un studiu efectuat de curând de cercetători.

Studiul, care a durat 10 ani, publicat de Asociația Americană de Psihologie, este primul care a sugerat că alăptarea ar putea avea beneficii pe termen lung pentru sănătatea mintală a unei femei.

Alăptarea a fost asociată de mult timp cu rezultatele pozitive asupra copiilor, cum ar fi inteligență ridicată, sănătate intestinală mai bună și sistem imunitar mai bun. Studiile au arătat, de asemenea, că practica scade riscul unei femei de a dezvolta cancer de sân și ovarian, dar și de depresie post-partum.

CITESTE SI >>>

Cele mai EMOȚIONANTE imagini cu femei care își alăptează copiii! De ce consideră totuși unii acest gest trivial? [GALERIE FOTO]

Ce le lipseşte copiilor născuţi prin cezariană? Cercetătorii au aflat răspunsul

O mama care a alaptat doar la san:”Daca i-as fi dat un singur biberon de lapte praf, AR FI SUPRAVIETUIT”

Autorii noului studiu au recunoscut că au fost surprinși să găsească o sensibilitate maternă crescută, legată de alăptare

Acest lucru a fost posibil chiar și după ajustarea rezultatelor în funcție de condițiile de sănătate mintală, atitudinea părinților față de copii, etnia, educația, dar și de prezența unui partener romantic, potrivit dailyMail.co.uk.

„Ne-a surprins faptul că durata alăptării a prezis schimbarea în timp a sensibilității materne”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Jennifer Weaver de la Universitatea din Boise.

„cercetările anterioare sugerau o legătură între alăptare și sensibilitatea maternă timpurie, dar nimic nu indica faptul că efectele alăptării se prelungesc în mod semnificativ dincolo de perioada în care alăptarea s-a încheiat”.

Comments

comments