PARENTING

S-a decis! Guvernul va da cate 50 de lei copiilor

Guvernul a aprobat, marti, normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/ 2015 privind stimularea participarii la invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate si a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.

Legea prevede acordarea de tichete in valoare de 50 de lei copiilor care provin din familii defavorizate pentru a stimula participarea acestora la invatamantul prescolar. Astfel ca, 11.000 de copii vor beneficia de aceasta masura, iar costurile se ridica la 39 milioane lei, potrivit Mediafax.

Proiectul prevede ca in scopul stimularii participarii in invatamantul prescolar a copiilor din familii defavorizate, al cresterii accesului la educatie a acestora, se instituie stimulentul educational sub forma unor tichete sociale.

Finantarea acordarii stimulentului educational se va face din bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugetele locale cu acesta destinatie.

Tichelele se emit de unitati autorizate de Ministerul Finantelor. Valoarea nominala a tichetelor se raporteaza la indicele social de referinta si este de 0,1 IRS, adica 50 de lei. Din aceste tichete se vor putea cumpara produse alimentare, de igiena, imbracaminte si rechizite.

 

CITESTE SI >>>

Cel mai eficient mod de a scadea febra la copii, fara medicamente, in mai putin de 5 minute! Iata cum

Cum gestionam crizele de furie ale copilului fara sa ne pierdem cu firea

Vremea rece nu te lasa sa-ti scoti copilul afara? UITE cateva idei de jocuri si activitati de pus in practica in casa

 

Stimulentele educationale se acorda copiilor din familii defavorizate daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

– varsta minima a copilului este de 3 ani, implinita oricand pe parcursul anului scolar curent – copiii pot fi inscrisi la gradinita si inainte sa implineasca varsta de 3 ani, daca spatiul o permite, dar devin eligibili in luna in care implinesc varsta de 3 ani;

– varsta maxima a copilului este de 6 ani, impliniti dupa data de 1 septembrie a anului scolar curent;

– venitul lunar pe membru de familie este de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura.

Conditia principala pentru acordarea acestui ajutor este frecventa zilnica la gradinita a copiilor din familiile beneficiare, cu exceptia absentelor motivate.

Comments

comments