ACTUAL

S-a terminat pandemia? Ce vesti uriase ne dau oamenii de stiinta. Ar putea schimba tot ce stiam

Decesele zilnice de Covid din Marea Britanie sunt în prezent mai scazute cu jumatate fata de rata de decese cauzata de gripa obisnuita, se arata intr-o analiza a cotidianului britanic Dailymail, experții susținand că UK este în sfârșit pe punctul de a învinge pandemia.

Există astfel tot mai multe voci care spun ca ar trebui să învatam să acceptam existenta virusului, mai degrabă decât să ne concentram pe oprirea răspândirii sale, acum că există o diferență atât de mare între infecții și decese, relateaza Dailymail.

Omicron provoaca mai putine decese decat o gripa obisnuita

În momentul de față, doar 130 de persoane mor din cauza coronavirusului în fiecare zi în Anglia, în ceea ce se crede a fi vârful epidemiei Omicron, comparativ cu 1.300 în ianuarie anul trecut, înainte ca vaccinurile să fie disponibile pe scară largă.

Decesele zilnice nu au mai crescut de la începutul toamnei, în ciuda faptului că ratele de infecție au crescut de peste patru ori în aceeași perioadă, în urma apariției variantei ultratransmisibile.

In comparație, estimările guvernului arată că au existat peste 400 de decese zilnice cauzate de gripă în perioada de vârf a ultimului sezon de gripa, înregistrat in 2017/18, și aproape 300 de decese zilnice în anul precedent. La fel ca în această iarnă, spitalele au fost nevoite să anuleze operațiunile de rutină, iar pacienților li s-a spus să se ferească de unitățile de urgente în timpul ambelor epidemii.

Profesorul Paul Hunter, expert în boli infecțioase de la University of East din Anglia, a declarat că cifrele au arătat că rata de mortalitate in cazul Covid este acum comparabilă cu cea a gripei. El a declarat pentru Dailymail că, „aproape sigur”, raspandirea Covid va deveni mai slabă în fiecare an, pe măsură ce oamenii își dezvoltă imunitatea naturală și, în cele din urmă, va deveni o răceală obișnuită care îi va ucide doar pe cei foarte vulnerabili.

Comments

comments