Revista presei

S-a transat soarta romanilor dupa BREXIT! Decizie BOMBĂ, în Parlamentul Marii Britanii. Este OFICIAL

Un amendament susținut de guvernul britanic, prin care se solicită că garanțiile cetățenilor UE să fie protejate după BREXIT, a fost aprobat miercuri seară în Camera Comunelor.

Amendamentul a fost elaborat de parlamentarul conservator Alberto Costa și a fost aprobat fără vot formal după ce guvernul şi-a exprimat sprijinul, potrivit Agerpres.ro.

Totodată, a fost adoptat un alt amendament în care este menționat angajamentul premierului Theresa May de a organiza pe 14 martie un vot în Camera Comunelor pentru amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dacă Parlamentul respinge varianta unui BREXIT fără acord. 

În schimb, deputaţii britanici au respins, cu 324 voturi împotrivă şi 288 voturi pentru, un amendament propus de Partidul Naţional Scoţian prin care se solicita guvernului britanic să excludă o ieşire din Uniunea Europeană fără un acord, în orice circumstanţă.

Camera Comunelor a respins amendamentul prin care se cerea guvernului să adopte planurile opoziţiei privind Brexitul, între care o uniune vamală permanentă cu Uniunea Europeană.

 

Comments

comments