Revista presei

S-a trezit la morga, inainte de propria autopsie. „Eram dezbracat, aveam trasate liniile de autopsie”

Campania „Dependenta Romaniei-Alcoolismul, boala din pahar” continua. Aproape trei milioane de romani beau fara masura. Principalul motiv pe care il invoca este stresul. La randul lui, cauzat de saracie.

Pentru alte explicatii ne putem apleca insa si asupra mediului familial. O data, sunt acele genele transmisibile de la parintii alcoolici, asa cum arata studii facute in ultimii 20 de ani. De celealalta parte stau practici, fara vreo sustinere medicala, dezvoltate in special de la tara, dar adoptate de foarte multi romani.

Copiii care primesc de baut „de pofta”, bebelusii adormiti cu tarie, vinul rosu care „face sange” ori berea care „ajuta lactatia” sunt doar cateva exemple.

Raul Giura a facut milioane de dolari din traficul cu alcool. La fel de usor i-a pierdut din cauza dependentei. Povesteste ca a ajuns sa bea, intr-o singura zi, 60 de beri si doi litri de votca.
S-a trezit la morga, inainte de propria autopsie, si a aflat ca a fost declarat mort de doua ori din cauza bauturii.

Raul a tot cautat variante de a scapa de viciu, apeland pana si la vraci ori vrajitoare. Nimic nu a functionat. Tratamentul din spitalele de psihiatrie romanesti este oricum ineficient. Iar sansele de recidiva sunt de peste 90%. De altfel, si Raul s-a pus pe picioare abia cand a intrat intr-un grup al alcoolicilor anonimi al unei fundatii particulare.

Citeste mai mult pe StirileProtv.ro

Comments

comments