INTERNATIONAL

Sacrificiul pe care tinerii il fac pentru a avea o cariera. Conceptul „Living Small” ia amploare in intreaga lume

Lumea moderna ne-a antrenat pe noi, majoritatea cetatenilor globului, intr-o goana necontenita dupa bunastare. O goana care ne determina sa calcam totul in picioare pentru a ne atinge scopurile. Intimitate, afectiune, altruism, toate sunt sacrificate in detrimentul nevoii acute de a avea…

Pe masura ce alergam dupa bunastare, nevoile pe care ni le cream devin din ce in ce mai mari si creaza altele. Nu mai conteaza ca locuim in case cat cutiile de chibrituri sau mancam o masa pe zi si lucram 10-12 ore pe zi. Nevoia de a consuma ne-a impins pe marginea prapastiei.

Tinerii din Japonia care vor sa-si construiasca un viitor au ajuns sa stea in camere de dimensiunile unui pat de o persoana. Inghesuiti intre 4 pereti, oamenii au doar o saltea și cateva lucruri de care au nevoie zilnic pentru a supravietui.

 

camere minuscule de locuit

Un proiect fotografic arata acele hoteluri denumite capsula, unde spatiu este eficientizat la maxim, iar pretul unei camere este foarte mic. Eficient este doar spatiu, pentru ca a locui intr-o astfel de incapere, insemna sa te sufoci in fiecare zi putin cate putin.

Din pacate exodul de tineri care au parasit satele natale pentru a-si construi cariere de succes in marile metropole este o realitate si nu va disparea prea curand.

Imaginile de mai jos sunt emotionante.

camere minuscule de locuit

 

camere minuscule de locuit

 

camere minuscule de locuit

 

camere minuscule de locuit

 

camere minuscule de locuit

 

 

 

Comments

comments