ACTUAL

Salariile bugetarilor vor creste cu 70%

Salariile bugetarilor vor creste cu pana la 70% , se arata in noul proiect de lege salarizarii, dupa cum a precizat ministrul Muncii Rovana Plumb!

Salariile ar urma sa creasca in trei etape, intre 2015 si 2017. In prima faza va avea loc o majorare chiar in anul 2015. Potrivit noului proiect al legii salarizarii, bugetarii ar urma sa fie platiti in functie de cinci clase de salarizare si de functiile pe care le ocupa.

 

Noua lege a salarizarii propune o majorare si a salariilor demnitarilor.

“Creşterea salarială va fi, în medie, undeva la 70% pentru aproape 900.000 de bugetari şi 20% pentru cei care se află deja la un nivel de salarizare mare. Noua lege are cinci trepte şi nu 111 ca legea veche, care nici nu s-a implementat, iar fiecare bugetar va fi motivat corespunzător responsabilităţilor şi performanţelor pe care le are. Ne-am asumat politic că trebuie să avem o lege a salarizarii care să corespundă realităţilor socio-economice României anului 2015 şi în perspectivă”, a spus ministrul Muncii Rovana Plumb.

De exemplu, un medic primar ar putea să primească până la 7.000 de lei pe lună, în timp ce medicul rezident ar putea lua peste 4.000 de lei. Şi profesorii vor ajunge la peste 4.000 de lei pe lună. Ceva mai mici vor fi salariile agenţilor de poliţie şi ale inspectorilor.

“În ceea ce priveşte impactul bugetar, daţi-mi voie să fiu prudentă în continuare, să aştept comentariile şi amendamentele care vin de la partenerii sociali, de la ordonatorii de credite şi abia atunci vom putea avea un impact bugetar clar”, a mai spus Rovana Plumb.

Aplicarea legii de salarizare depinde insa de codul fiscal, care a fost retrimis în parlament de preşedintele Iohannis.

Comments

comments