Revista presei

Se dau cate 1.000 de lei pentru fiecare mama din Romania! Senatul a adoptat legea

Senatul ar fi adoptat tacit proiectul de lege potrivit căruia femeile care au născut cel puțin trei copii vor primi o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mult vor primi și medalia de „mamă – eroină”.

Aceste „pensii speciale” sunt cuprinse între 30 si 50 % din salariul mediu net pe economie, adică între 630 și 1000 lei, iar noul Guvern trebuie să le pună în aplicare din 2017, potrivit Eskape.ro.

„Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizația viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci-50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul și medalia de Mamă-eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiționată de obținerea unui alt venit și nu se impozitează”, declara deputatul PSD Ninel Peia, cel care a inițiat proiectul adoptat de Senat.

În justificarea legii, deputatul sustine că, în ultimii 25 de ani, în România, s-a instalat „un vrăjmas insidios care ne amenintă serios devenirea”.

Altfel spus, subliniază inițiatorul, natalitatea a scăzut la jumătate. „Femeia care se dedică creșterii și educației a trei sau mai mulți copii poate fi numită, fără îndoială, a fi mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru, al tuturor, al românilor și al patriei lor”, mai scrie Peia în expunerea de motive.

Comments

comments