Sanatate

Semne ale UCIGASULUI SILENTIOS – CANCERUL OVARIAN pe care nu ar trebui sa le ignoram

Studiile arată că numai anul trecut aproximativ 22.000 de femei din SUA au fost diagnosticate cu cancer ovarian, dintre care 14.000 au șanse minime de supraviețuire. Cifrele sunt îngrijorătoare, iar principalul motiv din spatele acestora este faptul că cancerul ovarian este cel mai greu de diagnosticat dintre toate formele de cancer.

Simptomele sale pot fi ușor atribuite unor afecțiuni comune și multe femei nu își dau seama de pericol până când nu e prea târziu

CITESTE SI >>>

Rana pe colul uterin poate provoca CANCER! Vezi care sunt simptomele! Poti sa ai si tu, fara macar sa stii

Il bem zilnic, fara sa stim ca poate cauza CANCER DE SAN! S-ar putea sa-l ai chiar acum in frigider

Cum sa scurtam perioada mentruatiei la 3 zile! Trucuri care functioneaza GARANTAT

6 Semnele precoce ale ucigașului silențios – cancerul ovarian

Cancerul ovarian se dezvoltă in ovare, acele glande mici de reproducere și în cele mai multe cazuri nu este descoperit mai devreme de a începe să se răspândească în restul sistemului reproductiv.

Cel mai frecvent tip de tumori gasite pe ovare este tumora epitelială ovariană si aceasta se gaseste in aproape 90 la suta din cazuri. Chiar dacă această boală este destul de comună în special în zilele moderne, medicii consideră că este dificil de diagnosticat din timp, deoarece simptomele sunt atribuite altor boli.

Până când femeile ajung să descopere adevărata cauză, este prea târziu. De aceea, este important să se cunoască semnele de cancer ovarian și semnalele pe care corpul le transmite în cazul acestei afecțiuni.

6 simptome frecvente și neștiute ale cancerului ovarian

Durerea persistentă în zona pelvisului sau abdomenului

Dacă suferiți de o durere cronică și persistentă în zona abdominală sau pelvină este un indicator clar că ceva nu este în regulă. Ar putea fi un chist ovarian sau cancer ovarian, astfel încât ar fi mai bine să vă prezentați la medic pentru un control. În cazul în care durerea continuă pe o perioadă mai lungă de timp, este un semn clar al unei afecțiuni grave.

Balonare continuă sau abdomen umflat

Umflarea abdomenului este, de obicei, un semn de lichid în exces în cavitatea abdominală și pe măsură ce cancerul progreseaza apare acest simptom. Monitorizarea stării de sănătate în acest caz este foarte importantă.

Probleme urinare

Urinarea frecventă poate fi, de asemenea, un simptom al cancerului ovarian. În cazul unui chist ovarian, vezica urinară este împinsă înapoi din cauza acumulării de lichid si provoaca senzația de a urina mai des. Este ușor să ratezi acest simptom și să-l atribui unor tulburări urinare, dar dacă este persistent ar trebui să consultați medicul dumneavoastră.

Dificultăţi în alimentație

Cancerul ovarian poate perturba metabolismul hormonal care controlează organismul și ne face sa ne simțim plini mai mult timp, sau ne determină să mâncăm mai puțin decât de obicei. Se recomandă un consult dacă scade brusc apetitul sau, dimpotrivă crește la fel de brusc și neașteptat.

Sângerări între cilclurile menstruale

Dacă observați sângerări sporadice între perioadele menstruale, acestea pot fi legate de o serie de probleme de sănătate, de obicei cele de reproducere, printre care cancerul ovarian. În acest caz să consultați de urgență un ginecolog.

Schimbare în tranzitul intestinal

Orice schimbare de circulație a intestinului poate fi legată de cancerul ovarian. Acesta poate fi o presiune cauzată de retenția de lichide sau a eventualelor metastaze de cancer de la colon si de la alte organe. Dacă observați că aveți diaree o perioadă lungă de timp, constipație sau alte modificări trebuie să consultați de urgență medicul.

Simptomele care vă trimit la medic pot fi foarte ușor semne ale altor afecțiuni minore și ușor tratabile, însă este mult mai bine să prevenim apariția acestui ucigaș periculos înainte de a regreta că nu am făcut-o.

Comments

comments