Cu toții avem nevoie de apă pentru a supraviețui. Fără apă nimeni nu putem trăi. De asemenea, apa ne ajută să menținem organele interne în formă. Cu toate acestea ar trebui să știm că apa ne menține hidratați numai în forma sa pură.

În acest articol vă vom arăta câteva semne pe care le emite organismul atunci când nu consumăm suficientă apă.

CITESTE SI >>>

Un singur ingredient din bucatarie poate sa elimine negii de pe pielea ta foarte usor

Aceasta femeie pune in fiecare seara usturoi sub perna copilului sau! Vei face la fel cand vei afla motivul

Daca iti freci fata cu o felie de rosie proaspat taiata se intampla un lucru incredibil! Efectul este neasteptat

Frecvența urinării

O persoană sănătoasă urinează de aproximativ 6 până la 7 ori pe zi. Acest număr diferă la fiecare persoană, pentru că nu toată lumea bea aceeași cantitate de apă.

Cei care urinează mai puțin de 2-3 ori pe zi, sau nu au urinat în câteva ore, ar trebui să consume mai multa apa. In acest fel corpul nostru ne spune ca nu consumăm suficientă apă. Faptul că nu consumăm suficientă apă, ar putea declanșa unele probleme cu rinichii. Acest lucru înseamnă că rinichii nu vor fi capabili să filtreze toate impuritățile din organism.

Piele uscata

Pentru a fi stralucitoare si netedă, pielea noastră are nevoie de apă. Și pentru a rămâne sănătoși pielea trebuie să fie hidratată tot timpul. In acest fel pielea nu va fi uscat și va fi moale la atingere.

Dacă aveți pielea uscată, acest lucru înseamnă că sunteți deshidratat indeajuns de mult și pielea este lipsită de apă. Un semn alarmant că organismul are nevoie de apă este atunci când pielea este uscată, în ciuda aplicării de loțiuni sau balsamuri. Dacă vreți ca organismul vostru să rămână hidratat trebuie sa beți câteva pahare de apă în fiecare oră. In acest fel pielea se va menține sănătoasă și uimitor de moale și netedă.

Dureri de cap

Poate că nu ați știut acest lucru, dar uneori durerile de cap apar din cauza deshidratării. Durerile de cap cauzate de deshidratare sunt ușor diferite față de dureri de cap normale. Acest tip de durere devine se acutizează cu orice mișcare pe care o faceți.

Acest lucru înseamnă că, atunci când încercați să vă aplecați în jos pentru a ridica ceva sau atunci când urcați repede niște scări, durerea devine mai intensă. Dacă suferiți de acest tip de durere de cap, aceasta înseamnă că organismul dumneavoastră nu are suficientă apă. De obicei, acest tip de durere de cap apare atunci când nu ați baut suficiente lichide sau ați transpirat mult și astfel v-ați deshidratat.

Prin urmare, atunci când simțiți acest tip de durere de cap trebuie sa beți imediat niște apă. Cu toate acestea, ar trebui să vă amintiți să consumați apa foarte încet și nu o contatitate mare dintr-o dată.

Gură uscată

Scăderea nivelului de salivă din gură provoacă o gură uscată. Dacă aveți în mod constant uscăciune în gură, pot apărea în timp afecțiuni ale gâtului din această cauză.

Gura uscata este adesea cauzată de lipsa de apă din corp. Cu toate acestea, consumul ridicat de medicamente poate provoca, de asemenea, scăderea nivelului de salivă în gură.

Culoarea urinei

Schimbarea în culoarea urinei poate fi un semn important de deshidratare. Culoarea urinei vă spune clar dacă sunteți bine hidratat. Cu toate acestea, dacă sunteți deshidratat, culoarea urinei se va schimba în mod semnificativ.

Aveți nevoie să consumați mai multă apă decât de obicei, în cazul în care urina este mai închisă la culoare decât de obicei.Mai exact, daca urina bate spre maro, acest lucru înseamnă că sunteți deshidratat.

Cu toate acestea nu ar trebui să beți cantități mai mari de apă într-o perioadă mică de timp. Trebuie sa beți apa încet, astfel ca organismul să o asimileze corespunzător și s-o distribuie la toate organele care au nevoie de ea.

Simptomele de deshidratare cronică

Ar trebui să știi de asemenea, că există unele simptome care indică o deshidratare cronică. Unele dintre aceste simptome sunt adesea trecute cu vederea sau puse pe seama altor probleme medicale.

Iată câteva simptome care pot să indice o deshidratare cronică:
– Infectii ale tractului urinar
– Îmbătrânirea prematură
– Confuzie / Anxietate
– Colesterol ridicat
– Constipație

Comments

comments