INTERNATIONAL

SOC! Ce se intampla daca scrii de rau despre imigranti pe Facebook

Halucinant! Presa din Germania relateaza despre o discutie privata pe care cancelarul german Angele Merkel si cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg ar fi avut-o referitare la declaratiile care se fac pe reteau de socializare despre imigrantii veniti din Siria.

Potrivit publicatiei germane Die Welt, seful guvernului intentioneaza sa ii pedepseasca pe cei care publica pe Facebook mesaje considerate radicale la adresa migrantilor.

Totodata, si cei care dau share unor astfel de postari ar risca sa fie pedepsiti, dupa cum precizeaza un avocat pentru Die Welt care atrage faptul ca exprimarea nemultumirilor fata de imigranti poate duce lucrurile prea departe, din greseala.

Se pare ca Merkel a vorbit cu Zuckerberg, la New York, unde se află la summitul ONU. Cererea ei a putut fi auzită într-un live transmis de la New York.

––––––––

CITESTE SI >>>

Scandal urias! Pepsi, acuzata ca foloseste derivati din fetusi avortati in prepararea bauturii

Cum scapam peste noapte de PUNCTELE NEGRE de pe fata

Mituri despre SEX in care credeai orbeste! UITE de ce sunt FALSE

–––––––-

Aceasta i-a cerut lui Zuckerberg detalii despre sanctiunile ce vor fi impuse pe reteaua de socializare celor postează mesaje presupus rasiste.

„Lucrezi la asta?”, l-a întrebat Merkel. „Yes”, a răspuns șeful FB.

Subiectul a fost dezbatut la postul de televiziune Bloomberg.

Biroul Facebook din Germania a anunțat într-un comunicat ca vor aplica trei masuri „pentru a face față rasismului pe platforma de socializare”, printre care și un parteneriat cu o organizație ce supraveghează conținuturile postărilor.

Ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, care avut recent o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acțiuni. „Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)”, a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcțiune eventuale măsuri, „dacă este posibil până la sfârșitul anului”, a adăugat ministrul german.

Comments

comments