ACTUAL

SOC! Se schimba modalitatea de a obtine permisul auto! 4 probe… S-a decis ACUM

Permisul de conducere ar putea fi obtinut cu o mai mare dificultate in viitorul apropiat. Viitorii conducatori auto vor fi examinati mult mai riguros pana sa-si ia permisul de conducere.

Asa arata un proiect legislativ care a fost depus la Camera Deputatilor si vizeaza sa modifice si sa completeze Ordonanta de Urgenta a Guvernului care priveste circulatia pe drumurile publice.

Proiectul legislativ propune ca examenul pentru permisul auto sa cuprinda 4 probe: Teorie, poligon si traseu, atat si cat si noapte.
„(…) am propus ca probele de examinare pentru obținerea permisului să fie 4 și nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obține permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât și trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate și proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că și colegii parlamentari vor conștientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ și că trebuie să o adoptăm cât mai curând”, Sustin initiatorii proiectului legislativ.

Prin acest proiect legislativ, initiatorii sustin ca numarul ridicat de accidente rutiere datorat slabei pregatiri ale soferilor pe soselele patriei va scadea.

„Cred că ne-am săturat cu toții să vedem victime și decese pe șoselele din România, în care cel mai frecvent sunt implicați tineri și tinere, cei mai mulți cu vârste sub 30 de ani. În ultimii 26 de ani condițiile și modalitățile de instruire și de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunțat definitiv la examinare, iar permisul se obține mai ușor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS! Slaba pregătire și slaba examinare a conducătorilor auto este resimțită direct și în buzunarul conducătorilor auto, fiind penalizați prin intermediul primelor de asigurare de răspundere civilă obligatorie, care, în cazul tinerilor de sub 30 de ani, ajung la niveluri care depășesc valoarea mașinii”, spune Florin Gheorghe, initiatorul proiectului.

Daca măsura este adoptată de actualul Parlament, cei care sunt programați pentru examen în luna Aprilie și Mai vor susține mai multe probe.

Comments

comments