INTERNATIONAL

SOCANT! Harta care iti arata IN TIMP REAL cati oameni mor in fiecare minut pe glob

In anii 50, planeta noastra era populata de doar 2,5 miliarde de oameni. In prezent, populatia globului a depasit 7 miliarde si continua sa creasca. Specialistii sustin ca in 30 de ani, vom ajunge sa convietuim 9 miliarde de oameni pe aceeasi planeta.

Un numar ingrijorator de mare, daca ar fi sa ne gandim la populatia globala inregistrata in 1950. Cu toate acestea, numarul deceselor de pe glob este unul socant.

Datele statistice arata ca in fiecare minut mor aproximativ 107 persoane de pe glob si se nasc alte 250. Niste cifre stranii, daca este sa le privim verde in fata. Rezulta ca pe Pamant are loc un fel de dans ciudat intre Nastere si Moarte.

Dincolo de impactul pe care il avem rostind si gandindu-ne la aceste cifre, un profesor de matematica a vrut sa mearga mai adanc in problema si sa ne faca sa constientizam si mai mult tot acest proces. A construit o harta simulatoare interactiva a nasterilor si a deceselor de pe Glob.

CITESTE SI >>>

Harta online care iti arata de unde vine numele tau de familie

Surpriza URIASA din buletinul multor romani. Doar cei de la Politie o stiu. Noi nici nu avem habar

Detaliul din aceasta imagine a facut pe toata lumea sa planga! Ce se ascunde in spatele acestei poze?

„Această hartă este, cu siguranţă, mai copleşitoare decât cea a S.U.A. Iar rata cu care apar aceste evenimente ne oferă o altă şansă de a percepe cât de mare este lumea. Iniţial, am fost curios cu privire la modul în care ar putea arăta patternul de decese şi naşteri, pe baza ratelor curente, combinat cu dorinţa de a învăţa mai mult despre unele tehnologii web”, a spus Brad Lyon dezvoltatorul software-ului din spatele hartii.

Astfel, punand mouseul pe fiecare tara de pe harta vom putea observa date referitoare la populatie, dar si rata mortalitatii si numarul de nasteri si decese

Comments

comments