PARENTING

ȘOCANT! Substanță TOXICĂ, descoperită în mâncarea pentru copii. Afectează CREȘTEREA și inteligența!

O descoperire șocantă a luat cu asalt presa din Marea Britanie! Se pare că aproape jumătate din sortimentele de orez pentru copii aflate la raft conțin arsenic anorganic peste limita admisă. Această substanță poate afecta creșterea și inteligența copiilor, potrivit evz.ro.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Queen’s University, din Belfast. Chiar dacă au fost înăsprite reglementările cu privire la cantitatea de arsenic admisă în alimentele copiilor, aproximativ 50% din alimentele comercializate pe bază de orez conțin cantități nepermis de mari de arsenic în compoziția lor.

CITESTE SI >>>

O noua afectiune ia cu asalt copiii mici din ziua de azi! Atentie, toti parintii comit aceeasi greseala fara sa stie la ce risc il expun pe cel mic

Semnalul de alarma tras de aceasta mama, dupa ce i-a dat fetitei sale Nurofen! „Toti parintii ar trebui sa FACA ASTA!”

Lasati copiii sa manance de pe jos. Explicatia savantilor este uimitoare! Regula celor 5 secunde a fost infirmata

Studiul a fost efectuat după ce s-a constatat că există un nivel crescut de arsenic în cazul multor produse.

Orezul conține, de obicei, de zece ori mai mult arsenic anorganic decât alte alimente, expunerea îndelungată la această substanță putând provoca probleme de sănătate și de dezvoltare, boli de inimă, diabet și afecțiuni ale sistemului nervos.

Deși nu au fost date publicității, mărcile care comercializează produse pe bază de orez cu o cantitate de arsenic peste limita adminsă, este posibil ca o parte din ele să se regăsească și în supermarket-urile din România.

Medicii avertizează părinții că ar trebui să le dea copiilor cât mai puține produse pe bază de orez, întrucât acesta oricum conține o cantitate de arsenic destul de ridicată.

Citiți mai multe despre acest subiect și aici

 

Comments

comments