Soferii ar putea plati o taxa ca sa circule prin centrul Capitalei traficul rutier din zona centrala va depasi capacitatea infrastructurii existente, scrie B365.ro.

Traversarea Capitalei prin zona centrala ar putea deveni costisitoare pentru soferii bucuresteni. Acestaia ar putea avea de achitat in plus si o taxa suplimentara de acces in centrul orasului. Aceeasi masura va fi luata si in cazul parcarilor din centrul Capitalei, pentru care municipalitatea ar putea impune o taxa diferentiata fata de cele din alte zone. Aceste prevederi apar intr-un proiect care va fi votat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

“Daca traficul din centru va creste peste capacitatea sistemului carosabil vom lua in considerare introducerea unei taxe de acces. Mai intâi va fi introdus insa un sistem electronic de verificare a autovehiculelor prin care vom putea face o analiza a numarului de masini care circula prin zona centrala. Daca numarul masinilor va scadea sau va ramâne acelasi nu va fi necesara introducerea unei taxe. Scopul este acela de a prioritiza transportul public”, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Directiei de Transporturi si Sistematizarea Circulatiei, din cadrul Primariei Capitalei.

Comments

comments