PARENTING

Solista Cristina Balan da o LECTIE DE VIATA tuturor mamicilor! Gemenii sai au sindromul Down, dar ea e „UNBREAKABLE”!

Când întreaga planetă a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down, iar în acest scop, organizațiile nonguvernamentale, dar și părinții copiilor diagnosticați cu acest sindrom au organizat o amplă campanie de informare și sensibilizare, la această campanie a participat și Cristina Bălan, învingătoarea ultimei ediții a concursului Vocea României.

Puțină lume știa că gemenii Cristinei Bălan au fost și ei diagnosticați cu sindromul Down.

CITESTE SI >>>

Elimina mucusul din plamani si opreste tusea intr-o singura noapte cu aceasta compresa eficienta! Uite cum o prepari

Clipul care a induiosat o planeta intreaga! Ce au facut acest gemeni, la cateva minute dupa ce s-au nascut

MARE ATENTIE! Daca observati un fluture mov la capul unui nou-nascut, IATA CE INSEAMNA

Cristina și soțul ei au fost în al nouălea cer de bucurie atunci când au aflat despre faptul că vor deveni părinți de gemeni. Noutatea că bebelușii ar putea suferi o afecțiune cromozomială i-a căzut ca trăsnetul, tocmai de aceea medicii i-au recomandat cântăreței să avorteze. Cristina a decis să nască și să lupte cu presiunea care avea să urmeze din partea societății și a lucrătorilor medicali. Anume asta a și făcut-o să renunțe pentru un timp la carieră.

„Mi se pare absurd să gândești în termenii ăștia, că dacă este cu „defect”, îl arunci pe copil. E vorba de o viață, iar în cazul meu a fost vorba de două vieți, pentru că nu puteam să avortez un singur copil”, spune Cristina Bălan, despre gemenii Toma și Matei.

„Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru acestă zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situație similară celei a noastre. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înțelege întocmai ce este în sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulți) special.

În cadrul competiției Vocea României, am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, MINUNILE noastre, copiii noștri – Toma și Matei, dar și cei aproximativ 50.000 de copii din țară diagnosticați cu SD, ei sunt MOTIVUL! Pentru ei am riscat totul și tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down, ieșim să vorbim despre ce înseamnă Sindromul Down și, totodată, ce putem face (NOI TOȚI) pentru acești copii speciali. Pentru că, nu-i așa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să ‪#‎schimbămviațaîmpreună‬!”, comunica la rându-i Gabriel – soțul Cristinei Bălan, într-un mesaj făcut public pe pagina sa de Facebook.

De altfel, ultimul hit la Cristinei Bălan care se bucură de un succes imens atât pe Youtube cât și la radio și TV parcă exprimă un mesaj clar în legătură cu situația delicată a Cristinei și cu faptul că nimic nu poate să-i smulgă din inimă dragostea de mamă:

 

Comments

comments