Stai prea mult pe scaun? Iata ce impact are acest lucru asupra sanatatii tale si cum poti sa previi

Stăm așezați în mașină, în timp ce lucrăm la birou, în timp ce mâncăm, în timp ce folosim calculatorul, în timp ce ne uităm la TV sau citim, dar nu prea ne gândim cât de mult ne poate afecta acest lucru sănătatea!

În videoclipul de mai jos vom vedea că statul pe scaun pe perioade lungi de timp ne distruge încet dar sigur corpul.

CITESTE SI>>>

Scapa de parul nedorit de pe corp pentru totdeauna cu doar doua ingrediente din casa

Ai aceasta gropita in barbie? Esti o persoana speciala! Afla de ce

Si-a frecat unghiile cu bicarbonat de sodiu! Cateva ore mai tarziu, ceva SPECTACULOS s-a intamplat

Pericolele la care ne expunem când stăm așezați

Dacă sunteți o persoană care stă șase ore pe zi pe scaun, veți simți, din păcate, efectele acestui lucru în 10-20 de ani. Experții spun că acest obicei prelungit poate să scurteze viața unui om cu până la 6 ani, potrivit Huffington Post.

Din cauza programului lung de la birou în care sunteți nevoiți să stați pe scaun, crește riscul de a dezvolta probleme cardiace fatale cu până la 64 la suta, in timp ce riscul de cancer de prostata sau cancer de san creste cu până la 30 la suta.

Statul pe scaun pe perioade lungi de timp are un impact semnificativ asupra metabolismului. Acest lucru are un impact negativ asupra nivelului de zahar din sange, trigliceridelor, colesterolului, tensiunii arteriale si asupra nivelului de „hormon al apetitului” – leptina, crescând riscul de obezitate si a dezvolta boli cardiovasculare.

De asemenea, statul așezat ne sabotează sistemul limfatic, care ajuta organismul să elimine infectiile. Vasele limfatice, care drenează deșeurile din organism, nu au o pompă cum ar fi inima, ele sunt controlate de contracția ritmică a mușchilor de la nivelul picioarelor. Așa că, în timp ce stăm, sistemul limfatic nu poate să-și facă treaba.

Urmăriți clipurile de mai jos pentru a vedea cum puteți rezolva problema

 

Comments

comments

Author: johnyhilfiger