Revista presei

Stie cineva din Romania ce salariu are Patriarhul Daniel?! N-o sa-ti vina sa crezi cand o sa afli cat castiga Preafericitul

Atât călugării, cât și măicuțele fac parte din categoria bugetarilor, astfel că aceștia sunt remunerați lunar de către stat. Sunt puțini care știu care sunt salariile acestora în România și aproape nimeni nu bănuiește cât câștigă Patriarhul Daniel.
 
Potrivit Bisericii Ortodoxe, în România există un număr de aproximativ 10.000 de călugări și măicuțe. Aceștia intră în categoria angajaților de la stat și primesc lunar o sumă fixă de bani.
 
 

Suma obținută este puțin peste salariul minim pe economie.

 

Pe de altă parte, potrivit grilei de salarizare anunțată în 2017 de către ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, Patriarhul Daniel câștigă o sumă fabuloasă de bani. M;ai exact, salariul Patriarhului a dajuns la același niveel cu cel al unui ministru, adică 14 500 de lei lunar brut, potrivit Libertatea.ro.

În plus, situația financiară a BOR arată că 557.472 lei este suma lunară a contribuțiilor la salariile personalului din Administrația patriarhală.

Din cei peste  14.000  de preoţi şi diaconi ai Bisericii Ortodoxe Române, mai mult de  1.000 sunt salarizaţi exclusiv din fondurile proprii ale unităţilor bisericeşti, iar aproape 1.500 din cei aproximativ 17.000 de salarizaţi neclericali sunt plătiţi integral de Biserică.

Comments

comments