Stiinta ne explica de ce se intaresc sfarcurile femeilor

Cu totii știm de acest fenomen și l-am înglobat în viața noastră socială ca ceva normal, cu toate că unii bărbați încă se mai minunează când sfârcurile femeilor se întăresc. Ei iată că există și o explicație științifică în spatele acestui fenomen.

Adesea îi privim amuzați când tresaltă de sub bluză sub influența unei pale de vânt, dar de ce se întăresc mai exact sfârcurile femeilor si ce semnificație are acest lucru?

CITESTE SI >>>

De ce uneori sunt bune AVENTURILE DE O NOAPTE?

Motive SOCANTE pentru care ar trebui sa nu-ti epilezi PARUL PUBIAN

Te razi cu lama in zona intima? Uite ce poti sa patesti

Sfârcurile întărite sunt semn de dorință dar și de fertilitate. În ceea ce privește fertilitatea, e ca și cum ar spune unei femei: „Hei! Uite cât de repede putem să-ți hrănim bebelușul, după ce devii însărcinată!”…Da, bebelușii au nevoie de niște sfârcuri tari pentru a se hrăni, ceea ce demonstrează că acest fenomen este o modalitatea de adaptare a organismului nostru la natură și la lupta pentru supraviețuire a speciei.

Pe de altă parte, când strămoșilor noștri li se făcea frig, părul de pe corp se ridica și acționa ca o blană care proteja organismul și îi ridica temperatura. Omul modern are grijă să elimine părul în exces care crește pe corp, așa că acest fenomen este mai greu de observat astăzi, însă obiceiul de a ni se întări sfârcurile în condiții de temperaturi scăzute a rămas încă.

De asemenea, aureola sânului(acea zonă colorată maroniu) conține celule musculoase foarte fine care se contractă în momentul în care sunt stimulați. Vremea rece sau stimularea determină acei mușchi să se subțieze determinând încrețirea pielii, în timp ce sfârcurile se întăresc.

În sfârșit, luând în considerare acele celule musculoase fine de pe aureolă, sfârcurile se întăresc și în momentul în care o femeie se simte excitată. Se întâmplă în momentul în care creierul transmite acelor mușchi semnale și îi determină să se contracte.

Întărirea sfârcului este un fenomen perfect normal și este întâlnit la bărbați și femei deopotrivă.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger