FUN

Studiu: Romanii, slabi la stiinta, dar increzatori in horoscop, religie si superstitii

Romanii nu prea se pricep la stiinta, in schimb au mare incredere in Dumnezeu, horoscop si religie. Stiu de asemenea ca deochiul poate fi combatut cu ajutorul culorii rosii, ca daca nu ai noroc in dragoste ai parte de carte si ca daca te mananca palma stanga, inseamna ca trebuie sa dai bani cuiva, arata un studiu realizat de Facultatea de Sociologie din cadrul Universitaƒtii Bucureşti.

 

Cat despre alfabetizarea stiintifica … suntem praf! Studiul „Publicul şi ştiinta” arata ca 80% dintre romani au deficiente mari in ceea ce insemna cunoasterea stiintifica.

rugaciune[1]


Astfel, 42% dintre romani cred caƒ Soarele se invarte dupaƒ Paƒmant, 35% sunt convinşi caƒ dacaƒ beau apaƒ dupaƒ o persoanaƒ infectatataƒ cu HIV se pot imbolnaƒvi, in timp ce 34% nu ştiu caƒ genele tataƒlui sunt cele care influenteazaƒ sexul copilului nou-naƒscut, iar 66% sunt siguri caƒ antibioticele sunt bune pentru caƒ omoaraƒ atat viruşii cat şi bacteriile, cand de fapt viruşii nu sunt afectati de antibiotice.

 

In ceea ce priveste horoscopul, romanii sunt printre primii in lume care au incredere in astre. Mai mult, 40% dintre respondenti sustin caƒ zodia poate influenta personalitatea şi comportamentul unui om.

 

Suntem, de asemenea credinciosi si negam teoria evolutionista. 60% dintre romani exprimaƒ acordul cu afirmatia conform caƒreia „Ne bazaƒm viata prea mult pe ştiintaƒ şi nu destul pe credintaƒ, aproximativ 4 din 5 romani cred caƒ „Existaƒ miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de ştiintaƒ, şi 2 din 3 romani cred caƒ biserica nu greşeşte niciodataƒ in ceea ce spune, se mai arataƒ in raport.

 

Comments

comments