Cat mai multi cai sub capota, boxe sa sparga portierele si climatronic sa le zboare freza din loc. Asta vor romanii de la o masina pe care si-o cumpara, interesul pentru dotari suplimentare care sa aduca un plus de confort sau aspect fizic fiind prioritar.

Astfel, romanii aleg la capitolul dotari suplimentare pentru masina echipamente pentru climatizare, asistenta la parcare, faruri cu xenon, scaune incalzite, cotiere sau sistem audio sofisticat. Pe de alta parte, locuitorii din Europa de Vest par a fi mai responsabili in ceea ce priveste viata lor si a celorlalti participanti la trafic, optand pentru dotari optionale cum ar fi un numar mai mare de airbag-uri si sisteme de sistare a soferului.

„Principalele dotări opĹŁionale comandate de clienĹŁii români sunt farurile cu xenon, vopsea metalizată, jante aliaj, volan multifuncĹŁional, scaune Ă®ncalzite, tapiserie din piele, asistenţă la parcare, instalaĹŁie de sunet cu cititor de MP3, etc. Ä‚Ĺ˝n ţările vestice sunt preferate maĹźinile cu emisii de noxe reduse, siguranţă Ĺźi utilitate sporite”, au declarat reprezentanĹŁii importatorului mărcii Audi citati de Money.ro.

Pe de alta parte, distribuitorul marcii Volkwagen sustine ca in vestul Europei clientii prefera masini fără climatizare sau sisteme audio sofisticate, dar cu echipamente de navigaţie şi cârlig de remorcare, elemente care nu se regasesc pe lista de priorităţi ale românilor.

Comments

comments